2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Mentálhigiénés szolgáltatások

  A szolgáltatásokkal kapcsolatos további információért keresse kollégáinkat az ekp_ertekesites@bhc.hu email címen. 
  Kérje ajánlatunkat!

  Pszichoszociális kockázatértékelés

  A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 2008. január 1-jétől hatályos módosítása emeli be a munkavédelem törvényi szintű szabályozásába a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatát. A jogszabály szerint a munkáltató feladata legalább 3 évente elvégezni a pszichoszociális kockázati tényezők felmérését, melyhez külső partnert kérhet fel a munkáltató.

  Pszichoszociális felmérési csomagjainkban a munkáltatói igényekre szabva, online kitölthető tesztekkel vizsgáljuk a munkahelyi terhelések és protektív faktorok előfordulását, mely alapján a szervezet megfelelő stratégiát tud kialakítani a munkavállalók optimális támogatása céljából.

  Mindfulness módszer bemutató workshop (max. 20 fő) – 90 perc

  Workshopunkon a résztvevők saját élményeken keresztül szerezhetnek tapasztalatot a mindfulness meditációról, annak filozófiájáról, valamint az alkalmazási lehetőségekről.
  A Mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét meditáció egy olyan mentális gyakorlat, ami során az „itt és most”- ra irányítjuk a figyelmünket, hogy megtanuljuk elfogadni élményeinket, érzéseinket anélkül, hogy minősítenénk őket, vagy változtatni akarnánk rajtuk. Akik gyakrabban élik meg a tudatos jelenlétet, elégedettebbek az életükkel, magasabb az önbecsuülésük, valamint sokkal elfogadóbbak magukkal és másokkal szemben.

  8 alkalmas Mindfulness zárt csoport (max. 10 fő) – 90 perc/alkalom

  A workshop folytatásaként vállaljuk 8 alkalmas meditációs csoport megszervezését és lebonyolítását partnerünk telephelyén.

  Csoportos alváshigiénés előadás – 90 perc

  A tartós stressz, a szorongás, a depresszió, és a rossz alvási szokások megbolygathatják az alvásmintázatot és megzavarhatják a test természetes képességét arra, hogy egyensúlyba kerüljön. Ha az alvás zavart szenved hosszabb időszakon át, akkor a szükséges pszichés javítások nem tudnak végbe menni, ami megnövekedett fáradtsághoz és fizikai vagy mentális sérülékenységhez vezethet.

  90 perces előadásunkban közérthető módon ismertetjük az alvás testi-lelki egészségmegőrzésben játszott szerepét, valamint azokat az alváshigiénés szempontokat, melyekkel eredményesen javítható az alvás minősége.

  Egyéni pszichológiai tanácsadás – 30 perc

  A pszichológiai tanácsadás egy olyan problémacentrikus konzultációt jelent, melynek célja az egyén életterében fennálló nehézségek, elakadások vagy lelki zavarok azonosítása, és a megoldáshoz vezető kezdeti lépések kidolgozása. A foglalkozásokat egészségügyi ellátásban, pszichoterápiás munkában tapasztalt, klinikai szakpszichológusok végzik. A beszélgetés történhet a megrendelő cég telephelyén vagy online, 30 perces időtartamban.

  Egyéni stressz- ellenállóképesség felmérés konzultációval - 2X 30 perc

  Pszichofiziológiai vizsgálatok során számítógéphez csatlakoztatott szenzorokkal mérjük fel az idegrendszer szabályozási rugalmasságát azt, hogy különféle mesterséges (mentális, környezeti, emocionális) stresszorokra miként reagál a szervezet, azokból mennyire képes hatékonyan felépülni. A felmérés nyomán készített profil lehetővé teszi, hogy azonosítsuk azokat a problématerületeket, melyek megváltoztatásával hatékonyan előzhető meg a káros stresszhatás.

  A vizsgálat alapján a klinikus visszajelzést ad az idegrendszer állapotáról, a stresszérzékenység típusairól, valamint javaslatot fogalmaz meg a jóllét fokozása céljából. A vizsgálatot rendszerint klinikailag validált stresszkérdőívvel egészítjük ki, hogy átfogó képet adjunk ügyfeleink számára.

  Online teszt alapú mentálhigiénés szűrés és kiértékelés – 30 perc

  Megoldásaink között szerepel az egész munkaszervezetre kiterjedő – online kérdőívekkel végzett - mentálhigiénés szűrés, ami alapján egyéni javaslatokat és egészségfejlesztési tanácsokat adunk a munkavállalóknak. Amennyiben a probléma jellege szükségessé teszi, úgy személyes vagy online konzultációt is biztosítunk.

  Csoportos relaxációs workshop (max. 15 fő) – 90 perc

  90 perces műhelyünkön a résztvevőknek lehetőséget adunk több, tudományosan bizonyított egyszerűen elsajátítható relaxációs technika megismerésére és sajátélményű kipróbálására. A foglalkozás célja, hogy a résztvevők ismeretet szerezzenek saját idegrendszerük működéséről és megtapasztalják a különféle technikák közötti különbségeket (pl.: figyelemirányítási technikák, légzésgyakorlatok, progresszív izomrelaxáció, passzív relaxáció és imaginatív technikák).


  A szolgáltatásokkal kapcsolatos további információért keresse kollégáinkat az ekp_ertekesites@bhc.hu email címen. 
  Kérje ajánlatunkat!

  Kövessen minket LinkedIn-en is!

  Ne maradjon le HR szakembereknek szóló tartalmainkról!