2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Koleszterinszint mérés

  Foglaljon időpontot most!

  Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8:00 és 20:00 óra között várja hívását a +3614895200 telefonszámon!

  A koleszterin az emberi szervezet minden részében megtalálható, kiváltképpen az epében, a mellékvesékben és az idegrendszerben. Egyrészt táplálékkal kerül be testünkbe, másrészt a sejtjeinkben is szintetizálódik, legnagyobb mennyiségben a májban termelődik. Több életfontosságú funkció ellátásához nélkülözhetetlen, hiszen energiát biztosít a sejteknek, a sejthártyák felépítésében is fontos szerepe van, és hozzájárul az epesavak, bizonyos hormonok, vitaminok, például a D-vitamin termelődéséhez.

  A vérzsírok többfélék lehetnek (LDL-, VLDL-, HDL-, IDL-koleszterin és triglicerid). A HDL- és az LDL altípusok onnan kapták a nevüket, hogy a vérben milyen típusú fehérjékhez kapcsolódnak.

  A koleszterinszint normál értékei alacsony szív és érrendszeri rizikó esetén a következők: az összkoleszterin nem több mint 5,2 mmol/l, amelyből minimum 1,1 mmol/l a HDL mennyisége, az LDL mennyisége nem éri el a 3 mmol/l –t, a triglicerid pedig az 1,7 mmol/l alatt marad.

  A koleszterinszint vizsgálata azért fontos, mert az LDL magas szintjének esetén zsíros plakkok formájában lerakódhat az érfalak belső részén, érszűkületet okozva. A magas LDL-, valamint az alacsony HDL-koleszterinszint tehát fokozza a szív és érrendszeri betegségek, köztük a stroke, a szívinfarktus kockázatát, de egyes daganatos betegségek veszélyét is növeli.

  A koleszterinszint mérés eredménye 2 munkanapon belül készül el. Nem szükséges éhgyomorral érkezni a vizsgálatra.

  Intézetünkben az alábbi laborvizsgálati csomagok segítségével tudhat meg többet egészségi állapotáról:

  Lipidek laborcsoport tartalma: koleszterin, triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin

  Koleszterin anyagcsere vizsgálat (BEK54 laborcsoport) tartalma: GGT, GOT, GPT, LDH, kreatinin, koleszterin, triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-kolesztrein, CK, totál bilirubin, AP


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Lendüljön formába tavaszi kedvezményünkkel!

  Érsebészeti szakorvosi vizsgálat és dietetikai tanácsadás 20% kedvezménnyel!