2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Bőrgyógyászati kérdések

  Trichogram / hajvizsgálat

  Mit jelent a trichogram vizsgálat?

  A trichogram vizsgálat a hajszálak szőrtüszőben lévő részének, a hajhagymáknak a mikroszkópos vizsgálata, mely segítséget nyújthat a hajhullás diagnosztikájában.

  Hogy történik a vizsgálat?

  A vizsgálat során két régióból történik mintavétel egy eszköz segítségével. Egy-egy régióból kb. 40-50 hajszál kerül eltávolításra. A hajvizsgálat eredménye kb. 2 hét múlva várható.

  A hajvizsgálat előtt mikor szabad utoljára hajat mosni?

  A hajvizsgálat/trichogram vizsgálat előtt 4-5 nappal szabad utoljára hajat mosni. Ebben az időszakban száraz sampont sem szabad használni. A vizsgálati napon csak reggel lehet megfésülködni, hajzselét, hajlakkot a vizsgálati napon ne tegyen a hajra.
  Hajfestést lehet e végezni a trichogram vizsgálat előtt?
  A vizsgálat előtti hónapban hajfestést, dauert ne végeztessen.

  Anyajegyvizsgálat

  Milyen gyakran ajánlott az anyajegyek vizsgálata?

  Évente javasolt az anyajegyvizsgálat. Esetenként (pl. nagyszámú , esetleg szabálytalan anyajegy esetén, vagy ha a családban előfordult melanoma, illetve bőrtípustól függően) a vizsgáló orvos javasolhatja a gyakoribb szűrővizsgálat elvégzését.

  Mit kell figyelnem az anyajegyeimen?

  Az anyajegyek színét (akár sötétedik, akár világosodik), az anyajegyek nagyságát/méretét, széli részét, alakját (pl. szimmetrikus, szabályos alakú anyajegy aszimmetrikussá válik). Amennyiben egyik anyajegye rendszeresen viszket, vagy megsérül mindenképp ajánlott bőrgyógyászt felkeresni.

  Minden esetben szükséges anyajegy levétele előtt azaz a sebészeti vizsgálat előtt bőrgyógyászati véleményezés?

  Minden esetben. A bőrgyógyász egy kézi mikroszkóppal (dermatoscop) előzetesen precízen véleményezni tudja teste anyajegyét/bőrelváltozását és megjelöli azokat, amelyeket eltávolításra javasol. Sebészeti kimetszés csak előzetes bőrgyógyászati szakvélemény/javallat esetén végezendő!

  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.