2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Hajhullás kivizsgálás, kezelések

  A hajhullás a legtöbb esetben nem önálló betegség, hanem egy tünet, ami többféle rendellenességre, hiányállapotra, betegségre is utalhat a szervezetben. Különböző vizsgálataink és kezeléseink segítségével a hajhullás okát és típusát határozzuk meg, valamint klinikailag bizonyított módszerekkel kezeljük, illetve annak hatékonyságát vizsgálatokkal nyomon követjük.

  Hajhullás laborcsomag

  A hajhullás okát első lépésben laborvizsgálatokkal érdemes keresni. A hajas fejbőr betegségeinek hátterében sok esetben belső szerveink kóros folyamatai állnak, emiatt a kivizsgálás részeként szükség lehet laboratóriumi vizsgálatra. A hajhullási laborcsomagban rutin és speciális vérvizsgálatokat, nyomelem- és vitaminszint méréseket, pajzsmirigyprofilt, női és férfi hormonokat, gyulladásos paramétereket vizsgálunk. A laborcsomag a következő labortételeket tartalmazza:

  Hajhullás vizsgálati csomag

  Trichoscopia

  A hajhullás, hajritkulás különböző formáinak elkülönítése önmagában a klinikai kép alapján nem mindig könnyű feladat. Az anyajegyszűréshez évek óta rutinszerűen használt hússzoros nagyítású dermatoszkóp segítségével nézzük át a hajas fejbőrt a trichoscopia során. Ez hatékonyabb és alaposabb vizsgálatot tesz lehetővé. A markolattal rendelkező nagyítóból és egy polarizált fényforrásból álló műszer lehetőséget ad a bőr felső rétegeibe való bepillantásra, és azok emberi szemmel nem látható változásainak megfigyelésére. A fejbőrt érintő bőrbetegségek, a hajhullással, hajritkulással járó állapotokban ajánlott elvégezni a vizsgálatot.

  Az eszközt közvetlenül a hajas fejbőrre helyezzük, ezáltal felnagyítva láthatók a hámban és az irha felső részében elhelyezkedő szerkezeti képletek. Ezzel a módszerrel vizsgáljuk a szőrtüszőket, a környezetüket, a bennük lévő hajszálakat, a bőr érstruktúráját, a fejbőrön észlelt kóros bőrtüneteket, valamint a szőrtüszők közötti területek nagyságát.

  Video-trichoscopia

  A videotrichoscopia során egy nagy felbontású digitális kamerával vizsgáljuk meg a fejbőrt, a szőrtüszőnyílásokat és környezetüket. A tizenötszöröstől a százhúszas nagyításig változtathatjuk a felbontás mértékét, így láthatóvá téve, számos egyébként nehezen vizsgálható részletet a hajszálakon, illetve a szőrtüszők közti területeken. A vizsgálat során a digitális kamerával a fejtetőről, a halántéktájról és a tarkótájról különböző nagyításban készítünk fotókat. A fejbőr eltérő területeiről készült fotók, így egymással is jól összevethetők, valamint a későbbiekben készített kontrollfelvételekkel összehasonlítva jól nyomon követhető a javasolt terápia eredményessége. Amennyiben a videodermatoszkópos felvételek alapján szükséges, a továbbiakban az ún. trichogram vizsgálat elvégzése javasolható.

  A vizsgálatra az XL Hair kezelést megelőzően is szükség lehet: a fotók segítségével a kezelés végén az eredmény jól látható és utánkövethető.

  Hajhullás vizsgálati csomag

  XL Hair kezelés

  Az XL Hair kezelés során a fejbőrbe apró tűszúrásokkal juttatunk hatóanyagokat, amik így közvetlenül a hajhagymák területén fejtik ki hatásukat.  Az XL Hair hialarunsavat, aminosavakat, zsírsavakat, antioxidánsokat, flavonoidokat és kötőszöveti sejtstimuláló faktort tartalmaz. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az XL Hair a hajpapilla sejtjeinek regenerálódását és osztódását indukálja. A hajnövekedés fiziológiás rendszerét helyreállítja, a működésben lévő hajhagymákat serkenti és reaktíválja az inaktív szőrtüszőket, így fokozza a hajnövekedést. Mindkét nemben jó hatékonysággal alkalmazható, a férfiak fejtetőt érintő kopaszodásában és a nők diffúz hajritkulása esetén is. A terápiát heti vagy kétheti gyakorisággal 4, 6 vagy 8 alkalommal érdemes elvégezni a haj, fejbőr állapotától függően. Későbbiekben 4-6 havonta fenntartó kezelés javasolt.

  A negyedik alkalmat követően már láthatóan javul a haj minősége, a haj vastagsága és sűrűsége nő.  A kezelés hatására a fejbőr tápláltsága javul, ami védi a bőrt a belső és külső stressz, valamint egyéb károsító faktorok ellen.

  Trichogram vizsgálat

  A hajbetegségek diagnosztikájában régóta ismert módszer a trichogram vizsgálat. A haj különböző paramétereinek a vizsgálatára kialakított standard technika, mely a hajciklus különböző fázisaiba kerülő, eltérő morfológiájú hajszálak vizsgálatát teszi lehetővé. A vizsgálat során két régióból történik mintavétel egy eszköz segítségével, a hajmosást követő 5. napon. A kiértékeléshez 40-50 hajszál eltávolítása szükséges egy-egy területről. Diffúz hajhullás esetén a fejtetőről és a tarkótájról, foltos hajhullás (alopecia areata) esetén a folt széléről és szimmetrikusan az ép kontroll területről. Az eltávolítás minimális kellemetlenséggel jár és maradandó nyoma nem marad. A vizsgálatot megelőző hónapban hajfestés, dauer nem ajánlott.

  Az eltávolított hajszálakat tárgylemezen fixáló géllel rögzítjük és sztereomikroszkóp segítségével vizsgáljuk. A kiértékelés során megadjuk a különböző fázisban lévő hajszálak százalékos arányát, a faggyútermelés mértékét. A hajgyökerek vizsgálata mellett a hajszál "szárának" az alapos elemzését is elvégezzük. A hajszálon észlelt morfológiai eltérések, örökletes megbetegedésekre, ritka fejlődési rendellenességekre és anyagcsere betegségekre, vagy a haj exogén károsodására hívhatja fel a figyelmet.

  A trichogram vizsgálat során objektív képet kapunk a hajciklus aktuális állapotáról, segítségével elkülöníthetők a hajhullás nagy csoportjai (hormonális, nyomelemhiány okozta hajhullás, toxikus károsodás stb.). A vizsgálat a bevezetett terápia hatékonyságának az ellenőrzésére is alkalmas. Foltos hajhullás esetében a folyamat kimeneteléről ad információt.

  Kapcsolódó cikkek


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább