2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Magánkórházi szolgáltatások
  Műtéti beavatkozások

  Általános tudnivalók a műtéti beavatkozásokról

  Hogyan kerül sor műtéti javaslattételre?

  Elsőként személyes konzultációra kerül sor a Budai Egészségközpont járóbeteg szakorvosi rendelésén a beavatkozást végző orvossal. A szakorvosi vizsgálat alkalmával orvosunk dönt a műtéti előjegyezhetőségről és pontos tájékoztatást ad a javasolt műtétről.

  Amennyiben a műtétet a Budai Egészségközpont (BEK) járóbeteg szakorvosi rendelésén nem rendelő, de a műtéti tevékenységet az intézményben végző orvos javasolta, ez esetben ő juttatja el a műtéti igényt a privát fekvőbeteg koordinátorokhoz, akik felveszik a pácienssel a kapcsolatot a betegút szervezéshez.

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!

  Hogyan lehet tájékozódni a beavatkozásokról, az árakról?

  A BEK-ben végzett műtétek, beavatkozások részletes leírása honlapunkon az alábbi hivatkozáson található: Magánkórházi szolgáltatások

  Tájékoztató jellegű árainkról itt található információt: Magánkórházi szolgáltatások árlista

  Minden műtéti igény esetében az orvosi javaslat, a konkrét beavatkozás, a szükséges ápolási napok és az egyedi egészségügyi kockázatok alapján személyre szabott árajánlatot küldünk.

  Hogyan lehet bejelentkezni a műtétre?

  A műtéti előjegyzést a Budai Egészségközpont privát fekvőbeteg koordinátorai végzik.

  Elérhetőségük:
  e-mail: magankorhaz@bhc.hu, hétfőtől- péntekig 08:00-17:00.

  A műtétre vonatkozóan az orvosi javaslat alapján konkrét árajánlatot küldünk. Az ajánlat tartalmazza a műtéti ellátás díját és külön tartalmazza a műtét előtti kivizsgálást költségét. Az ajánlat elfogadásának visszaigazolása esetén a privát fekvőbeteg koordinátorok megkezdik a betegút időpontok, a műtét előtti kivizsgálás előjegyzését és tájékoztatást adnak a műtét tervezett időpontjáról.

  A műtéti időpont a beavatkozást megelőző héten válik véglegessé, amelyről a koordinátorok szintén tájékoztatják a pácienst.

  Hogyan történik a fizetés és szerződéskötés?

  A fizetés a műtéti ellátási csomagra vonatkozóan minden esetben a befekvést megelőzően történik a BEK Királyhágó utcai privát fekvőbeteg ügyfélszolgálatán. A fizetésre a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • Előre történő banki utalással
  • Pénztári befizetéssel: előre egyeztett időpontban bankkártyával, készpénzben vagy egészségpénztári kártyával a Királyhágó utcai privát fekvőbeteg ügyfélszolgálaton
  • Biztosítói költségátvállalással: szerződött partnereink esetében

  Amennyiben a műtét díja biztosítói költségátvállalással kerül finanszírozásra ez esetben az igényt a biztosító felé jelezni szükséges, akik felveszik a kapcsolatot munkatársainkkal. Tájékoztatjuk, hogy a költségátvállalónak legkésőbb a műtét előtti három munkanappal be kell érkeznie. Amennyiben a költségátvállaló nem érkezik meg és a műtéti igény továbbra is fennáll, úgy a számlázást a pácienssel egyeztetjük.

  A műtét előtti kivizsgálást a vizsgálatok igénybevételekor a BEK recepcióin szükséges fizetnie.

  Minden fekvőbeteg ellátás esetében szerződést kötünk. A szerződés aláírása optimális esetben a számlafizetéssel egy időpontban szervezhető. Amennyiben előre utalással került kifizetésre az ellátás díja, úgy a szerződéskötés a betegfelvételt megelőzően szervezzük.

  Mennyi időt vesz igénybe és milyen előkészület szükséges a műtét előtt?

  Minden műtét esetében a szakmai előírások szerint kivizsgálás szükséges. Műtét előtti kivizsgálás csomagjainkról itt tájékozódhat. A konkrét beavatkozáshoz szükséges műtét előtti vizsgálatokról a kezelőorvos és munkatársaink tájékoztatják a pácienst.

  Egyes vizsgálatok esetében (leggyakrabban labor, kétirányú mellkasröntgen, 12 elvezetéses nyugalmi EKG) hozott leletet is elfogadunk. Minden esetben kötelező az MRSA laborvizsgálat elvégzése.

  Az aneszteziológiai vizsgálat kizárólag a BEK-ben történhet.

  Amennyiben a kivizsgálás eredményei alapján a műtét ellenjavallt vagy későbbi ütemezése javasolt, úgy az aneszteziológus és a kezelőorvos tájékoztatja a beteget.

  Hogy történik a kórházba történő felvétel, a kórházi elhelyezés, és távozás?

  A fekvőellátásban aktuális COVID betegbiztonsági protokollunkról itt tájékozódhat: Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

  Az adminisztrációs felvétel kapcsán, kérjük, személyes iratait a befekvés napján hozza magával:

  • személyi igazolvány,
  • lakcím kártya,
  • TAJ kártya,
  • külföldi állampolgár esetében útlevél, vagy személyi igazolvány és esetleg EU kártya

  Az adminisztrációt követően történik az osztályra való elirányítás, a kórteremi hely elfoglalása.

  A távozás napján az ellátásról zárójelentést adunk, melyhez egy igazolás is tartozik a bentfekvésről.
  Amennyiben a zárójelentésben az orvos gyógyszert javasol a további otthoni kezelés céljából, arra recepttel, szükség esetén javaslattal ellátjuk.

  Mit hozzon magával a bentfekvés idejére?

  • otthonában szedett saját gyógyszereket,
  • tisztálkodó szereket,
  • hálóruházatot, nappalra esetleg szabadidő ruházatot (ha gyógytorna kezelésben vesz részt, ezt mindenképp javasoljuk),
  • papucsot,
  • evőeszközöket

  Szobáinkban széf található.

  Milyen teendőim vannak a műtét után, a kórházból való távozást követően?

  A műtét után a lábadozás ideje következik, amit a teljes felépülés követ. A műtét előtt részletes betegtájékoztatót adunk, amely a műtét utáni teendőkről is tartalmaz általános tudnivalókat.

  Távozáskor kezelőorvosa az otthoni tennivalókról részletes, írásos tájékoztatás ad.

  Szükség esetén kontrollvizsgálatra előjegyezzük. A műtét utáni első sebkontroll vizsgálat (varratszedés) a műtéti csomag része. A további vizsgálatok, kontrollok külön fizetendőek a hatályos járóbeteg és képalkotó árlistánk szerint.

  Hol található a Budai Egészségközpont magánkórháza?

  Cím: 1126 Budapest, Királyhágó utca 1-3.

  Kapcsolat

  A páciens osztályon történő elhelyezésével és tartózkodásával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén felvilágosítást a hozzátartozók részére a következő telefonszámon biztosítunk:

  V. emeleti ápolási egység +36 1 887 7974
  II. emeleti ápolási egység +36 1 887 7951

  A hazatávozást követően az osztályon felejtett személyes használati tárgyakat kérjük, hogy a talalttargyak@bhc.hu címen jelezzék számunkra.

  Tekintse meg videónkat, melyben Dr. Hidas Péter PhD osztályvezető főorvos mutatja be magánkórházi szolgáltatásainkat!

  Ismerje meg filmünkből magánkórházi osztályunk betegbiztonságának legfőbb garanciáját, az intenzívterápiás osztályt és high-tech műtői környezetünket!


  Tudjon meg mindent cikkünkből modern, organikusan fejlődő magánkórházi részlegünkről!
   

  Telefonos időpontfoglalás - Budai Egészségközpont

  Érdeklődés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!