2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Magánkórházi szolgáltatások
  Műtéti beavatkozások

  Herevisszér műtét (varicocelectomia)

  Herevisszeresség esetén a heréből a hasi fő vénához visszafolyó here vénás hálózatának visszérszerű kitágulása figyelhető meg. A herevisszeresség (varicocele) majdnem mindig a bal oldali vénafonatban képződik, a jobb oldalon ritka. Kékesen fénylik a herezacskó bőrén át, és mint elasztikus zsinór tapintható. Varicocelét a vénabillentyűk hiánya vagy általános kötőszövetgyengeség okozhat.

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!

  Az elváltozás a herezacskóban vagy a lágyékban fájdalmat okozhat. A károsodott hímivarsejt-termelődés következtében nemzőképtelenség alakulhat ki. A műtét során a pangó, kitágult vénás köteg lekötésre kerül. Ezt követően a környezetben lévő, normális tágasságú, megkerülő járulékos vénák biztosítják a here egészséges vérkeringését, zavartalan ellátását. A műtéti beavatkozás a varicocele által okozott fájdalmak csökkenéséhez vezethet, és a nemzőképesség helyreállítását is eredményezheti.

  A fenti okok miatt javasoljuk a varicocele műtéti megoldását.

  Milyen műtéti eljárások vannak?

  Magas lekötés

  Az alhas oldalsó részén altatásban vagy gerincközeli érzéstelenítésben végzett bőrmetszés, réteges behatolás után felkeressük és lekötjük a kitágult herevénát. Bizonyos esetekben a közvetlen közelben lefutó hereartéria is lekötésre kerül, aminek a here táplálására nézve semmiféle hátrányos következménye nincsen, mivel a here vérellátása más megkerülő artériák felől is biztosított.

  Lágyéki lekötés

  A lágyéki beavatkozás során a lágyékhajlatban vagy a herezacskó bőrén ejtett bőrmetszést követő feltárásból keressük fel és kötjük le a kitágult vénás hálózatot.

  Laparoszkópos leklippelés, lekötés

  A laparoszkópos beavatkozás során, a hasfalon keresztüli csatornákon át (trokár) jut el az operatőr a lágyékcsatorna belső kapujához, ahol felkeresi és speciális klippel (műanyag vagy fém) leköti a kitágult vénás hálózatot.

  Mit tudunk a kezelés sikerességéről?

  A lekötés után néhány hét, esetleg hónap alatt a varicocele visszafejlődik. A műtét után, legkorábban három hónappal végzett ondóvizsgálattal állapítható meg a beavatkozásnak a nemzőképességre kifejtett hatása.

  Az esetek egy részében (20-30%) előfordul, hogy a panaszok a beavatkozás után továbbra is fennállnak vagy később kiújulnak vagy a nemzőképtelenség nem változik. A tünetektől, panaszoktól függően ezekben az esetekben ismételt műtéti beavatkozásra kerülhet sor.

  Mi várható a beavatkozás után?

  • A műtétet követően egy napig ágynyugalom javasolt.
  • Ügyeljen arra, hogy a sebgyógyulás 8 napos időtartalma alatt tisztálkodása során víz ne érje a sebet, mert ezzel a zavartalan sebgyógyulást veszélyeztetheti.
  • A műtét után hat hétig javasolt az erős fizikai terhelés kerülése.
  • A megbeszélt időpontban kontrollvizsgálaton jelentkezzen kezelő orvosánál.

  Azonnal jelentkezzen urológiai szakrendelésen, ha lázas, ha fájdalmai vannak vagy a here fokozottan megduzzadt!

  Otthonába bocsátását követően az első munkanapon jelentkezzen háziorvosánál.

  Tekintse meg videónkat, melyben Dr. Hidas Péter PhD osztályvezető főorvos mutatja be magánkórházi szolgáltatásainkat!


  Ismerje meg filmünkből magánkórházi osztályunk betegbiztonságának legfőbb garanciáját, az intenzívterápiás osztályt és high-tech műtői környezetünket!


  Tudjon meg mindent cikkünkből modern, organikusan fejlődő magánkórházi részlegünkről!
   

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!
   

  Egészséges étkezés egészséges szemmel

  Vegye igénybe dietetikai tanácsadásunkat és szemészeti szakorvosi vizsgálatainkat 20% kedvezménnyel!