2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Magánkórházi szolgáltatások
  Műtéti beavatkozások

  Péniszbiopszia

  Mintavétel a férfi nemiszerv területéről

  Mintavételre a férfi nemiszerv területéről akkor van szükség, ha gyanús bőr/szöveti elváltozást állapítottak meg. Amennyiben egy ilyen vagy ehhez hasonló elváltozás egyéb módon – például kenőcs, várakozás, gyógyszeres, speciális fényhullám-kezelés stb. segítségével – nem szűnik meg, illetve bőrgyógyászatilag sem egyértelmű az elváltozás eredete vagy már a kezdeti felismeréskor rosszindulatúság gyanúját veti fel, a biopszia (szöveti mintanyerés) mellett döntenek.

  Kérdés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!

  A pénisz biopsziáját a pénisz jóindulatú és rosszindulatú elváltozásainak megállapítására használják. Az alkalmazott technika változik az elváltozás méretétől, illetve helyétől függően, és tartalmazhat lyukasztásos biopsziát vagy metszéses/ kivágásos biopsziát. A heget általában felszívódó varrattal látjuk el. Abban az esetben, ha ez valamilyen oknál fogva nem felszívódó anyagból készült, úgy azt a kezelőorvosa által meghatározott idő eltelte után el kell távolítani. Amennyiben nem egyértelmű, mindenképpen kérdezzen rá kezelőorvosánál, milyen típusú varróanyagot alkalmazott.

  Az így nyert péniszszövetmintát a szövettanász (patológus) speciális festések és mikroszkóp segítségével elemzi. Amennyiben rosszindulatú elváltozás (rák) igazolódik, annak mélységi terjedéséről is nyilatkozik. Ez a későbbi kezelések szempontjából nagyon fontos.

  Mi történik önnel a műtőben és a műtét után?

  A biopsziát a megfelelő steril körülmények biztosítását követően helyi érzéstelenítésben végezzük a legtöbb alkalommal. Speciális igény esetén altatás, gerincérzéstelenítés is szoba jöhet. Ezt az orvosa önnel megbeszéli. A gyanús területről eltávolított mintadarabot szövettanra küldjük. A sebet legtöbbször néhány apró öltéssel zárjuk. Amennyiben a sebe a megfigyelés időszaka alatt békés, kezelőorvosa haza is engedi. Különleges esetekben – nagy kiterjedés, vérhígító szedése, távoli lakhely stb. – egy éjszakás megfigyelést szoktunk javasolni.

  Mi történik, ha a mintavétel elmarad?

  Szövettani elemzés nélkül nem derülhet fény az elváltozás valódi okára. Érdemi kezelés sem kezdhető meg. Így rosszindulatú elváltozás esetén a túlélési esélyek romlanak. Súlyos kozmetikai elváltozások alakulhatnak ki. Fájdalmas, kontrollálhatatlan progresszióba mehet át az esetlegesen békésnek tűnő elváltozás is.

  Ismerje meg filmünkből magánkórházi osztályunk betegbiztonságának legfőbb garanciáját, az intenzívterápiás osztályt és high-tech műtői környezetünket!


  Tudjon meg mindent cikkünkből modern, organikusan fejlődő magánkórházi részlegünkről!
   

  Telefonos időpontfoglalás - Budai Egészségközpont

  Érdeklődés esetén kérjük, küldjön levelet a magankorhaz@bhc.hu címre!