2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Baleseti sebészet kérdések

  Milyen sérülések tartoznak a baleseti sebészek feladatkörébe?

  A külső, mechanikai behatásokra történő csonttörések, ízületi ficamok, rándulások, a lágyrészek zúzódása, izom- és ín-, idegsérülések felismerése, kezelése, fájdalmának csillapítása, a kialakult kóros állapot megszüntetése, a sérült testrész funkciójának helyreállítása a baleseti sebészek, traumatológusok feladata.

  Milyen esetekkel foglalkozik a Budai Egészségközpont baleseti sebészete?

  A friss sérülések, baleseti traumák ellátása az országosan szervezett ügyeleti rendszer szerint történik, súlyponti intézményekben, arra szakosodott sürgősségi egységekben, megfelelő képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi, ellátó háttérrel, 24 órás készenléttel.

  Traumatológiai szakrendelőnkben az enyhébb, zárt végtagsérülések, kisebb törések, rándulások, húzódások, ficamok diagnosztizálására, ellátására, műtéti illetve konzervatív kezelésére van lehetőség. Az akut ellátás utáni kezelések, kontrollvizsgálatok, a csonttörések gyógyulási folyamatának röntgenfelvételekkel történő ellenőrzése, a gipszkötések cseréje, korszerű "könnyített gipsz" felhelyezése, az esetleges rögzítő fémanyagok eltávolítása is történhet itt. Mindehhez a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai, röntgen- és ultrahangkészülékek, műszerek állnak a rendelkezésünkre. Előfordulnak olyan esetek is, amikor egy-egy sérülés szövődményeivel, rosszul gyógyult törésekkel, visszamaradt kóros elváltozásokkal fordulnak hozzánk. Szükség esetén ezek korrekcióját fekvőbeteg-ellátás keretében is el tudjuk látni. 

  Szükség esetén a teljes poszttraumás rehabilitációs kezelést fizikoterápiás szakemberek, gyógytornászok és masszőrök segítik.

  Sportsérüléssel is fordulhatok a Budai Egészségközponthoz?

  Igen, sőt, komplex sportrehabilitációs programmal segítjük a mielőbbi, lehető legteljesebb gyógyulást. A programnak, amelyet eredetileg élsportolók számára fejlesztettek ki, az a célja, hogy a sérüléstől az újbóli, teljes terhelhetőségig tartó időt lerövidítse. A rehabilitációs kezeléshez személyre szabottan mauálterápia, gyógytorna, masszázs, elektroterápia, ultrahang, lézer, spine liner kezelés tartozhat, majd ezt kiegészítve konzultációval, aktív megelőző programok tanításával segítünk a későbbi sérülések elkerülésében is.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.