• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Gyomortükrözés

  Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy jelen népegészségügyi helyzetben az endoszkópiás vizsgálatot negatív Covid-antigén gyorsteszt birtokában végezzük el.

  A Covid-antigén gyorstesztet a Budai Egészségközpont az endoszkópiás vizsgálaton résztvevő pácienseinek díjmentesen biztosítja.

  A gyomortükrözés a tápcsatorna felső szakaszának (nyelőcső, gyomor, nyombél) endoszkópos vizsgálata. Ez a jelenleg ismert legkorszerűbb vizsgálati módszer a nyelőcső, a gyomor és a nyombél felső része betegségeinek (pl. gyulladás, fekély, rosszindulatú daganat) felismeréséhez és azonosításához. A vizsgálat során szövettani mintavételre van lehetőség, amellyel megállapítható a végleges kórszövettani diagnózis.

  A gyomortükrözés a tápcsatorna felső szakaszának (nyelőcső, gyomor, nyombél) endoszkópos vizsgálata.

  Első lépésként mindenképpen kérjen időpontot és jelentkezzen be gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálatra! Szakorvosunk részletesen kikérdezi és megvizsgálja Önt, majd szükség esetén további diagnosztikai eljárást javasol (ami nem csak tükrözéses vizsgálat lehet!).  

  Fontos, hogy ha szakorvosunk altatásos beavatkozást javasolt, azt megelőzően előkészítő vizsgálatokra is szükség van, melyről orvosunk tájékoztatja Önt.

  Tükrözéses (gyomortükrözés) vizsgálatot nem minden gasztroenterológus szakorvos végez, bejelentkezés előtt erről kérjük tájékozódjon a „Gasztroenterológia – endoszkópia” szakrendelések aloldalon. 

  Milyen előkészületet igényel az endoszkópia elvégzése?

  A vizsgálat előkészítést nem igényel, mindössze az időpontot megelőzően legalább 6 óra éhezés szükséges.

  Fontos, hogy amennyiben szakorvosunk altatásos beavatkozást javasolt, azt megelőzően előkészítő vizsgálatokra is szükség van, amelyekről orvosa tájékoztatja Önt.

  • Az altatáshoz mindenképpen szükséges vérvétel és EKG. Ha Ön 6 héten belüli leletekkel rendelkezik és orvosa ezeket megfelelőnek találja, akkor nem szükséges újabb vizsgálat. Természetesen az altatás előtt az altatóorvos megvizsgálja Önt és áttekinti leleteit.

  • Amennyiben Önnek valamilyen krónikus betegsége (szívbetegség, cukorbetegség stb.) van, amely az altatás szempontjából kockázatot jelenthet, akkor orvosa a vizsgálatot megelőző konzultációt javasol az altatóorvosnál annak eldöntésére, hogy altatható-e, és ha igen, milyen további előkészületek szükségesek.

  • Az altatásos vizsgálat előtt 4 órával már folyadékot (vizet sem) fogyaszthat!

  • Amennyiben véralvadásgátló gyógyszert szed, kérjük előre jelezze a vizsgáló orvosnak!

  Hogyan zajlik a gyomortükrözés?

  A vizsgálat során egy speciális műszert, gasztroszkópot vezetünk a tápcsatornába a szájon át. Az endoszkóp egy hosszú, vékony, rugalmas cső, melyben egy fényforrás és egy videokamera is található, melynek segítségével a vizsgált tápcsatornaszakasz a képernyőn nagyítással látható. A gasztroszkópia során a vizsgáló alaposan átvizsgálja a nyelőcső, a gyomor és a nyombél felső részének nyálkahártyáját és redőzetét. Az elváltozásokból szükség szerint szövettani mintavétel történik. A vizsgálat időtartama általában 5-10 perc.

  Éber állapotban a vizsgálat kellemetlen lehet az öklendezés és a levegőbefújás okozta gyomorfeszülés miatt. A vizsgálat altatásban teljesen fájdalommentes! A Budai Egészségközpont Intenzív Osztálya kórházi szintű szakértelmet és biztonságot garantál az altatáshoz.

  A vizsgálatokat szakembereink hétfőn, kedden és csütörtökön délután 2 órától végzik, előjegyzés alapján délután 1-től. A beavatkozást követően, amennyiben nem lép fel komplikáció, a páciens kísérővel még aznap hazamehet. (Autót viszont még nem vezethet.)

  Hol történik a gyomortükrözés?

  A Budai Egészségközpont endoszkópos laboratóriumában. Egységünk a HD felvételekre is képes Fujinon 600 videoendoszkópot használja, a biztonságos fertőtlenítést garantáló endoszkóp mosógéppel és az altatáshoz szükséges eszközökkel, valamint a szükséges gyógyszerekkel felszerelt.

  Gyakran ismételt kérdések a gyomortükrözésről

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 21 év tapasztalatait és 380.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 08:00-20:00 között fogadja pácienseink hívását.

  Október a női egészség hónapja

  Tegyen ön is egészsége megőrzéséért, és vegyen részt vizsgálatainkon 20% kedvezménnyel októberben!