2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Foglalkozás-egészségügyi ellátás

  A szolgáltatással kapcsolatos további információért keresse kollégáinkat az ekp_ertekesites@bhc.hu email címen. 
  Kérje ajánlatunkat!

  Minden munkáltató köteles foglalkozás-egészségügyi ellátást (köznyelven: üzemorvosi szolgáltatást, vagy munkaalkalmassági vizsgálatot) biztosítani valamennyi munkavállalója számára a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény alapján. A Budai Egészségközpontban dedikált vállalat-egészségügyi szakmai divízió működik, mely folyamatosan nyomon követi a jogszabályi változásokat és az orvosszakami ajánlásokat, hogy partnereink részére a legmagasabb szintű foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtsuk.

  Foglalkozás-egészségügyi ellátás elérhető a Budai Egészségközpontban.

  Ez a Budai Egészségközpontban azonban nem csak az orvosi alkalmassági vizsgálatot fogalja magában, hanem az alábbiakban is hatékonyan közreműködünk: 

  • munka-egészségügyi szemle/ bejárás - célja, hogy felhívhassuk a munkáltatók figyelmét, mely területeken nem felelnek meg az aktuális jogszabályi előírásoknak( elkerülendő egy esetleges hatósági ellenőrzés anyagi vonzatait) 
  • statisztika küldése az elvégzett alkalmassági vizsgálatokról 
  • statisztika küldése a következő 2 hónapban esedékes alkalmassági vizsgálatokról 
  • tanácsadás az egyéni védőeszközök kiválasztásában, a munkahelyek ergonómiai kialakításában
  • részvétel az elsősegélynyújtók képzésében 
  • tanácsadás az elsősegélynyújtó helyek kialakításában
  • a hivatásos jogosítványokhoz, targonca-vezető engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálat elvégzése 
  • a munkakörhöz kötött védőoltások kiválasztása, beadása 
  • igény szerint oltási kampányok lebonyolítása (influenza, HPV, kullancs- encephalitis) 
  • közreműködünk a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjában 
  • segítséget nyújtunk a vizsgálatokkal kapcsolatos dokumentációk, statisztikák, jelentések elkészítésében 
  • igény szerint külső helyszíni munkahelyi egészségfejlesztésin programok, egészségnapok, kampányszűrések, előadások, gyakorlatok szervezése

  Nagyobb vállalati létszám esetén helyszíni orvosi konzultációt is tudunk biztosítani.

  Munkánkat integrált informatikai rendszer támogatja. A betegadatoktól a leletekig, a szerződéses jogosultságoktól a számlázásig mindent számítógépen tartunk nyilván.

  A céges ügyintézés (szervezés, adminisztráció, vizsgálati eredmények kiküldése, ügyfélkérések kezelése, stb.) zökkenőmentes biztosításával külön ügyfélkapcsolati csoport foglalkozik.

  Igény esetén a foglalkozás-egészségügyi ellátás és a menedzserszűrés egy helyszínen és azonos időpontban is igénybe vehető.

  Mit nyújt a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

  Az alkalmassági véleményen túl…

  Odafigyelést.

  Az alkalmassági vizsgálat (üzemorvosi vizsgálat, vagy foglalkozás-egészségügyi vizsgálat) során elvégzett vizsgálatokról a dolgozó összefoglaló orvosi véleményt kap az egészségének megőrzéséhez szükséges részletes orvosi tanácsokkal, javaslatokkal. Részlet egy véleményből:

  „Munkaköri alkalmasságot korlátozó tényezőt nem találtam. A vizsgálat során mérsékelt alsó végtagi visszerességet, számos anyajegyet találtunk. Anyajegyei miatt a túlzott napozástól és a solariumtól való tartózkodást, az anyajegyeken észlelt bárminemű változás esetén azonnali, egyébként pedig évente bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálatot javasolok. Visszerei jelenleg panaszt nem okoznak, a visszeresség romlásának megakadályozására vénás torna javasolt, mely lényege, hogy hanyatt fekvő testhelyzetben, függőlegesen feltartott alsó végtagokkal a lábfejeket mozgatja, lábkörzéseket végez naponta 5-10 percen keresztül.

  Laboratóriumi eredményeiből magasabb húgysavszint emelhető ki, emiatt mediterrán jellegű illetve ún. purinszegény ( húsfogyasztás, állati belsőségek, szardínia, hüvelyes zöldségek, alkohol fogyasztásának csökkentése, valamint aszpirin típusú gyógyszerek szedésének kerülése ) diéta tartása, majd 2 hónap múlva laborkontroll javasolt.”

  Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, ami meghatározza az egészségmegőrző munka sikerességét. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink hitelessége, szakértelme teremtheti meg, a vitán felül álló szakmai hozzáértés ezért nálunk minden orvos számára alapkövetelmény. A kiemelkedő színvonalat vezető orvosaink garantálják, akik szakterületük széles körben elismert specialistái.


  Kapcsolódó cikkek


  Pontosan mi a foglalkozás-egészségügyi ellátás célja? Miből áll egy ilyen vizsgálat, hogyan szolgálhatja az a munkavállalói jóllétet? És mi történik akkor, ha a vizsgálat során eltérések derülnek ki? Erős Antónia ezeket is megkérdezi Dr. Nagy-László Nóra foglalkozás-egészségügyi divízióvezetőtől.

  Páciens visszajelzés foglalkozás-egészségügyi szakrendelésünkről


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább