• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar
  Szakrendelések

  Foglalkozás-egészségügyi ellátás

  A humánpolitika segítése

  A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény elrendeli, hogy minden munkáltató valamennyi munkavállalója számára köteles foglalkozás-egészségügyi (köznyelven: üzemorvosi) szolgáltatást biztosítani.

  fogleu

  Ez a Budai Egészségközpontban azonban nem csak az orvosi alkalmassági vizsgálatot fogalja magában, hanem az alábbiakban is hatékonyan közreműködünk: 

  • munka-egészségügyi szemle/ bejárás - célja, hogy felhívhassuk a munkáltatók figyelmét, mely területeken nem felelnek meg az aktuális jogszabályi előírásoknak( elkerülendő egy esetleges hatósági ellenőrzés anyagi vonzatait) 

  • statisztika küldése az elvégzett alkalmassági vizsgálatokról 

  • statisztika küldése a következő 2 hónapban esedékes alkalmassági vizsgálatokról 

  • tanácsadás az egyéni védőeszközök kiválasztásában, a munkahelyek ergonómiai kialakításában

  • részvétel az elsősegélynyújtók képzésében 

  • tanácsadás az elsősegélynyújtó helyek kialakításában

  • a hivatásos jogosítványokhoz, targonca-vezető engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálat elvégzése 

  • a munkakörhöz kötött védőoltások kiválasztása, beadása 

  • igény szerint oltási kampányok lebonyolítása (influenza, HPV, kullancs- encephalitis) 

  • közreműködünk a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjában 

  • segítséget nyújtunk a vizsgálatokkal kapcsolatos dokumentációk, statisztikák, jelentések elkészítésében 

  • igény szerint külső helyszíni munkahelyi egészségfejlesztésin programok, egészségnapok, kampányszűrések, előadások, gyakorlatok szervezése

  Nagyobb vállalati létszám esetén helyszíni orvosi konzultációt is tudunk biztosítani.

  Munkánkat integrált informatikai rendszer támogatja. A betegadatoktól a leletekig, a szerződéses jogosultságoktól a számlázásig mindent számítógépen tartunk nyilván.

  A céges ügyintézés (szervezés, adminisztráció, vizsgálati eredmények kiküldése, ügyfélkérések kezelése, stb.) zökkenőmentes biztosításával külön ügyfélkapcsolati csoport foglalkozik.

  Igény esetén a foglalkozás-egészségügyi ellátás és a menedzserszűrés egy helyszínen és azonos időpontban is igénybe vehető.

  Mit nyújt a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

  Az alkalmassági véleményen túl…

  Odafigyelést.

  Az alkalmassági vizsgálat (üzemorvosi vizsgálat, vagy foglalkozás-egészségügyi vizsgálat) során elvégzett vizsgálatokról a dolgozó összefoglaló orvosi véleményt kap az egészségének megőrzéséhez szükséges részletes orvosi tanácsokkal, javaslatokkal. Részlet egy véleményből:

  „Munkaköri alkalmasságot korlátozó tényezőt nem találtam. A vizsgálat során mérsékelt alsó végtagi visszerességet, számos anyajegyet találtunk. Anyajegyei miatt a túlzott napozástól és a solariumtól való tartózkodást, az anyajegyeken észlelt bárminemű változás esetén azonnali, egyébként pedig évente bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálatot javasolok. Visszerei jelenleg panaszt nem okoznak, a visszeresség romlásának megakadályozására vénás torna javasolt, mely lényege, hogy hanyatt fekvő testhelyzetben, függőlegesen feltartott alsó végtagokkal a lábfejeket mozgatja, lábkörzéseket végez naponta 5-10 percen keresztül.

  Laboratóriumi eredményeiből magasabb húgysavszint emelhető ki, emiatt mediterrán jellegű illetve ún. purinszegény ( húsfogyasztás, állati belsőségek, szardínia, hüvelyes zöldségek, alkohol fogyasztásának csökkentése, valamint aszpirin típusú gyógyszerek szedésének kerülése ) diéta tartása, majd 2 hónap múlva laborkontroll javasolt.”


  Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, ami meghatározza az egészségmegőrző munka sikerességét. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink hitelessége, szakértelme teremtheti meg, a vitán felül álló szakmai hozzáértés ezért nálunk minden orvos számára alapkövetelmény. A kiemelkedő színvonalat vezető orvosaink garantálják, akik szakterületük széles körben elismert specialistái.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Informatikai rendszer megújulás

  ×

  Átmenetileg szünetel az online foglalás. Részletek