2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Ágyéki thermoabláció

  Az ágyéki thermoabláció révén megtörténik a fájdalomért felelős idegek tartós kikapcsolása. Ezen beavatkozás a kisízületi eredetű derékfájás lehetséges terápiája.

  Mi az az ágyéki thermoablációs kezelés?

  Az ágyéki thermoabláció (vagy lumbális rádiófrekvenciás abláció) során a fájdalmat okozó ideget „kapcsoljuk ki” hosszú távon elektromos áram által generált hő segítségével. Ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, hogy a tervezett beavatkozás a legmegfelelőbb önnek, először egy próbablokádot végzünk, ami során a kezelni kívánt ideget egy gyors hatású helyi érzéstelenítővel „elnémítjuk”. Amennyiben fájdalma jelentősen mérséklődik a „próbainjekció” hatására, a thermoabláció megfelelő terápia lesz az ön számára.

  Hogyan történik az ágyéki thermoabláció?

  A beavatkozást steril körülmények között végezzük képerősítő és – szükség szerint – ultrahang segítségével a betegbiztonság minden szempontját figyelembe véve. 

  Az idegek kezelésének megkezdése előtt először megbizonyosodunk róla, hogy az elektróda a megfelelő helyen van. Ezt enyhe, de biztonságos elektromos áram segítségével végezzük. Mindeközben önt arra kérjük, hogy a lehető legkisebb érzett változást is jelezze felénk. Ezek után egy második, biztonsági stimulációt is végzünk. 

  Miután megbizonyosodtunk arról, hogy az elektródák megfelelő helyen vannak, helyi érzéstelenítőt adunk, és elvégezzük a beavatkozást.

  További információk a terápiáról

  A beavatkozás után csak rövid megfigyelés szükséges. A terápiás hatásra általában egy-két hetet kell várni. Körülbelül ennyi idő szükséges a kezelt idegek „kikapcsolásához”. Erre az időszakra a kezelőorvosa külön fájdalomcsillapítót ír fel önnek.

  Másnap visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez. A beavatkozás – amennyiben szükséges – 6-12 hónap után megismételhető.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>