2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Gyermek urológia

  A gyermek urológia újszülöttkortól egészen 18 éves korig terjedően a vizelet elválasztó és elvezető rendszer megbetegedéseivel foglalkozik. Fiúk és lányok esetében is előfordulhat, hogy születés után kiderül valamilyen húgycsövet vagy nemi szervet érintő rendellenesség, később pedig húgyúti fertőzésekkel kapcsolatban keresik fel leggyakrabban a gyermek urológust.

  Melyekik a gyermekekre jellemző urológia problémák?

  Igen széleskörben mozognak a kórkép típusok. Sajnos a jó indulatú, életminőséget érintő kérdésektől – pl. fitymaszűkület, éjszakai bevizelés -, egészen életveszélyes pl. daganatos, vagy komoly funkcionális zavart okozó elváltozások is megjelennek ebben a korosztályban. A kórképek javarésze, időben felismerve életminőség szintjén kezelhető a gyermekek esetében is.

  A Budai Egészségközpontban igénybe vehető a gyermekurológia szakrendelés 18 éven aluli páciensek számára.

  Milyen megoldások, terápiák, gyógyszerek alkalmazhatóak a gyermek urológiai problémákra?

  A kezelési lehetőségek sokszínűek. Gyermekeknél is alkalmazhatóak gyógyszeres és műtéti kezelések, de sokszor elég életmódbeli tanácsokkal ellátni a szülőket és a gyermekeket.

  yakran a jó szándéktól vezérelve mindenki tanácsot ad a szülőknek, legyen az szakember, vagy csak kedves ismerős. Ez nehéz helyzetbe hozza a gyermeket és a szülőt egyaránt. Az urológussal tisztázott stratégia épp úgy lehet terápia, mint a gyógyszeres, vagy műtéti kezelés.

  Milyen jelei lehetnek egy húgyúti fertőzésnek?

  A helyi irritáció megjelenése mellett, gyakoribb vizelés, szúrós szag, esetleg ezekkel együtt, vagy ezektől függetlenül fellépő láz is jelezheti a húgyutak fertőzöttségét.

  Diagnosztikai szempontból kiemelkedő jelentőségű, hogy felmérjük van-e anatómiai rendellenesség a fertőzés hátterében. Ezt fizikális vizsgálattal, ultrahanggal is tudjuk ellenőrizni, melyek nem fájdalmas, egyszerű vizsgálómódszerek. Néha komplexebb diagnosztika válhat szükségessé, de ezek általában speciális intézetekben, tervezetten folynak.

  Az urológiai vizsgálat során miben kell máshogy kezelni a gyerekeket, mint a felnőtteket?

  A tisztelet és a türelem kijár a felnőtt és a gyermek pácienseknek egyaránt. Amiben más egy gyermekkel való konzultáció, hogy a szülők is elkísérik, így több szinten folyik a kommunikáció. Korosztályfüggő, hogy a vizsgálat miképpen zajlik: kisgyermek esetében, aki jobban is szeret ficánkolni, pl. sokszor egybeesik egy pelenka-cserével, míg pl. tinédzser korú gyermeknél a szüleivel közös beszélgetés a jellemzőbb.

  A gyermek urológia szépsége és kihívása is egyben, hogy a szakorvosok családokat, generációkat ismernek meg egyidőben. Így az orvosok azon túl, hogy az aktuális egészségügyi problémájuk megoldásában segíthetnek, hatással lehetnek az egészségkultúrájukra, több generációval közösen gondolkodhatnak együtt, elkísérhetik ezen nemzedékek tagjait egészen sokáig.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább