2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Bronchoszkópos (hörgőtükrözéses) vizsgálat

  A bronchoszkópos vizsgálat a légutak (a garat, gége, légcső, hörgőrendszer) betegségeinek, továbbá a tüdőszövet és a környező nyirokcsomók rendellenességeinek felismerése, valamint a szükséges mintavételek elvégzésére szolgál. A vizsgálatot pulmonológus szakorvos végzi.

  Könyökműtét - Budai Egészségközpont

  Milyen esetben javallott bronchoszkópos vizsgálat elvégzése?

  Felnőtt korban leggyakrabban a képalkotó eljárásokkal azonosított tüdőelváltozások természetét igyekszik tisztázni vizsgálat. Szintén javasolt a légutak megtekintése ismeretlen eredetű köhögés, vérköpés esetén.

  Milyen felkészülés szükséges?

  A vizsgálatot megelőzi egy általános tüdőgyógyászati kivizsgálás, amelybe fizikális és általános laborvizsgálat, EKG, légzésfunkció-mérés tartozik, valamint a radiológiai képanyag ismerete is szükséges.

  Bejelentkezés, fizetés

  Kedves páciensünk! A bronhoszkópiás beavatkozásokra kérjük, hogy telefonon, vagy a recepción személyesen szíveskedjen időpontot kérni. Az időpontfoglalás 34.000.-Ft előleg befizetésével lehetséges, amit közvetlenül a recepción készpénzzel, vagy bankkártyával kérünk kiegyenlíteni. Telefonos időpontfoglalás esetén, ill. kérésre díjbekérőt küldünk e-mailen és átutalással tudja befizetni az előleget. Amennyiben az nem érkezik be a díjbekérő kiküldését követő 48 órán belül, az időpont törlésre kerül. A beavatkozás elvégzése után az előleg összegét a végszámlából levonjuk.

  Szíves tájékoztatására jelezzük, amennyiben a beavatkozás időpontját megelőző 72 órán belül mondja le a vizsgálatot, vagy lemondás nélkül nem jelenik meg, úgy az előleg összegét sajnos nem áll módunkban visszatéríteni.

  Kérjük, hogy a megadott időpontban a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai rendelőjében (1126, Budapest, Királyhágó utca 1-3, B épület földszint) szíveskedjen megjelenni. A lehetséges fizetési módokról itt nyújtunk részletes felvilágosítást.

  Köszönjük megértését és együttműködését!

  Hogyan zajlik a vizsgálat?

  A beteget fekvő helyzetben vizsgálják. A szájon át levezetett hajlékony eszközzel áttekintik a légutakat, majd sor kerül a mintavételre. A vizsgálat során fellépő kellemetlen tünetek (leggyakrabban köhögés) gyógyszer helyi adagolásával csillapítható, szüntethető meg.

  Megterheli-e a vizsgálat a pácienst?

  A bronchoszkópos beavatkozás invazív eljárásnak minősül, amit helyi érzéstelenítésben vagy altatásban (általános érzéstelenítésben) lehet elvégezni. Az érzéstelenítés mikéntjéről a beteg és a vizsgáló orvos közösen dönt. A vizsgálatok túlnyomó többsége ambuláns körülmények között történik, és a beteg rövid megfigyelési idő után elmehet. A hörgőtükrözéstől való félelem sokkal jobban terhelheti a pácienst, mint maga a beavatkozás.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Lendüljön formába tavaszi kedvezményünkkel!

  Érsebészeti szakorvosi vizsgálat és dietetikai tanácsadás 20% kedvezménnyel!