2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Kisízületi idegi blokád injekció

  A kisízületi idegi blokád injekció segít meghatározni a fájdalom forrását, amely hátsérülésből, ízületi kopásból ered. Segíthet enyhíteni a nyak, váll, hát és láb fájdalmakat. Az injekció beadása röntgen kontroll alatt, kontrasztanyag használatával történik, így biztosítva a problémás terület célzott diagnosztizálását és kezelését.

  Mi az a kisízületi idegi blokád injekció?

  A fazett ízületek a gerinc minden szegmensénél megtalálható apró ízületek, amelyek stabilitást biztosítanak és segítik az irányított mozgást. Ezen ízületek károsodásából (ízületi kopásból, vagy hátsérülésből) eredő fájdalmak kezelésére kis mennyiségű helyi érzéstelenítőt és/vagy szteroidot juttatunk a célterületre. Ez érzésteleníti és blokkolja a fájdalmat. A kisízületi idegi blokád injekciónak általában két célja van: a fájdalom okának és helyének diagnosztizálása, valamint a fájdalomcsillapítás biztosítása.

  Hogyan történik a kisízületi idegi blokád injekció beadása?

  Az orvos helyi érzéstelenítő alkalmazását követően, röntgen kontroll mellett vékony tűvel megcélozza a fájdalmat okozó specifikus ideget. Az injekció anesztetikumot (ideiglenes fájdalomcsillapítás) és szteroidot (hosszabb távú enyhülés) tartalmaz.
  Az eljárás után a páciens általában pihen húsz-harminc percig, majd olyan mozgásokat vagy tevékenységeket kérnek tőle, melyek leginkább provokálják a fájdalmát.
  A beavatkozás körülbelül 20 percig tart, a páciens egy órával a beavatkozást követően haza mehet.

  A kisízületi idegi blokád injekció típusai

  A kisízületi idegi blokád injekciókat az alábbiak szerint csoportosíthatjuk:

  • Cervikális (nyaki) facetinfiltráció (“medial branch block”)
  • Torakális (törzsi) facetinfiltráció ( “medial brach block”)
  • Lumbális (háti) facetinfiltráció (“medial branch block”)

  További információk a terápiáról

  Ha a kezelt ízületek az okozói a fájdalomnak, a páciens az érzéstelenítőből származó azonnali fájdalomcsillapítást fog tapasztalni, majd az injekció után néhány napon belül tapasztalni fogja a hosszabb ideig tartó fájdalomcsillapító hatást. Ha az injekció hatékonyan enyhíti a páciens fájdalmát, akkor az eljárás évente akár háromszor is elvégezhető.

  A páciens a beavatkozás után azonnal folytathatja a szokásos étrendjét, de az injekció utáni első négy-hat órában korlátoznia kell a fájdalomcsillapítók szedését. Vezetni és erőteljes fizikai tevékenységeket végezni nem javasolt a beavatkozást követő 24 órában. Javasoljuk, hogy a beavatkozás után kísérővel távozzon az intézményből.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>