2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Radiológiai osztály

  Gyermek képalkotó vizsgálatok

  Foglaljon időpontot most!

  Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8:00 és 20:00 óra között várja hívását a +3614895200 telefonszámon!

  Milyen előkészítés szükséges?

  Akár ultrahang akár röntgen vizsgálatot végzünk a csecsemőket és a kisdedeket három éves korig etessük meg a vizsgálat zavartalan kivitelezése érdekében. A hasi ultrahangvizsgálat sikeréért három éves kortól itassuk őket vizelet visszatartás mellett, mely 1 – 2 óráig kellő foglalkozással elérhető a húgyhólyag teltsége miatt.

  Iskolás kortól az éhgyomor és a telt húgyhólyag a követelmény a vizsgálatok előtt. Természetesen a vizsgálati kérdés dönti el minden esetben az előkészítés módját, ezért már az előjegyzésnél érdeklődni kell a speciális előkészítések felől.

  Gyermek képalkotó vizsgálatok elérhetőek a Budai Egészségközpontban.

  Hogyan végezzük a vizsgálatokat?

  Ha röntgen vizsgálatot végzünk csecsemőnél, vagy kisdednél, akkor a szükséges testhelyzetet rögzíteni kell, ezért olyan személy jöjjön a kis pácienssel a vizsgálatra, aki röntgensugárba mehet. (a terhesség ezt kizárja )nagyon kevés röntgen vizsgálatot végzünk, csak akkor ha az nem helyettesíthető mással. A röntgenfelvételeket szakasszisztens a szakmailag meghatározott paraméterekkel végzi,a gyermekekre vonatkozó szigorú sugárvédelmi előírások szerint.

  A mellkas felvétel csecsemőknél függesztőzsák és gyermekfüggesztő állvány segítségével történik. Kisdedeknél kísérő személy segítségével speciális emelvényt használunk. Trauma esetén kétirányú röntgenfelvétel készül a célszervről (koponya,és csontok.) Ezek a felvételek fekve, kísérő személy által rögzítve készülnek. Ultrahang vizsgálatnál a vizsgálófejet szigorúan melegített gél állapotú anyag segítségével végezzük. Ennek eltávolítása szükséges a vizsgálat után (papírtörlővel vagy nedves törlővel).

  Az ultrahang vizsgálatokat orvos végzi asszisztensi és szülői segítséggel.

  A koponya vizsgálatok háton fekve, a hasi vizsgálatok háton és oldalfekvésben a csípővizsgálatok stabil oldalfekvésben az esetlegesen szükséges rögzítéssel történnek. Minden más vizsgálat ezek variációja. Az ultrahang vizsgálatnak semmilyen káros hatása nincs ezért 95 %-ban alkalmazzuk.

  A röntgen és az ultrahang vizsgálat nem fájdalmas, minden vizsgálatnál csupán a legszükségesebb rögzítést alkalmazzuk. Igyekszünk a gyermekek mozgás-szabadságát meghagyni, komfortérzését fokozni. A gyermekek izgatottsága vagy sírása csupán a szokatlan helyzet miatt következik be.
  A szokatlan szituációt játékokkal, étkezési lehetőséggel igyekszünk tompítani. „ a baba - mama szoba „ezt a célt szolgálja!

  Mikor kontraindikált a vizsgálat?

  A vizsgálatokkal szemben kontraindikáció nincs. A vizsgálatokat a szakma szabályai szerint a legkíméletesebben végezzük írásos és képi dokumentációt adunk a vizsgálatok után azonnal.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>