• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Kardiológiai kérdések

  Miből áll a terheléses vizsgálat?
  Kerékpár-ergométert kell tekerni egy meghatározott fordulatszámon, fokozatosan nehezedő terhelés mellett, közben az orvos figyeli az EKG-t, vérnyomást. Koszorús erek állapotának felmérésére szolgáló vizsgálat.

  Mit jelent a Holter vizsgálat?
  A páciens mellkasára felhelyezünk 7 db öntapadós elektródát, mely egy kisméretű, hordozható Holter készülékbe csatlakozik, beprogramozás után a páciens összes szívdobbanását rögzíti 24 órán keresztül. Levétel után értékelésre kerül a görbe, kardiológus átnézi, véleményezi. Ritmuszavarok, anginás panaszok megítélésére szolgál.

  A szívultrahang vizsgálat miről ad tájékoztatást?
  A szív mechanikus funkciójáról, üregméretekről ( pitvarok, kamrák), esetleges szívburokban lévő folyadékról,billentyűeltérésekről. Fájdalommentes vizsgálat.

  Miért kell a 24 órás ABPM vizsgálat?
  Teljesebb képet ad az orvosnak a páciens vérnyomásának alakulásáról, mint néhány mérés napközben, ezenkívül az éjszakai-hajnali vérnyomásértékek is fontosak az esetleges gyógyszeres terápia beállítása miatt.
  A számítógéppel beprogramozott készülék nappal 30 percenként, éjszaka 60 percenkét mér automatikusan vérnyomást.

  Miért van különbség a két karon mért vérnyomásértékek között?
  10-20 Hgmm különbség a két kar között nem utal semmi kórosra. A vérnyomásunk folyamatosan változik, a két kar közötti mérésnél időben is van különbség, hiszen nem egyszerre mérjük.

  Mit mutat ki az EKG?
  Az EKG-vizsgálat a szív elektromos működését ábrázolja. Tájékoztatást adhat az orvosnak különböző ritmuszavarokról, lezajlott szívinfarktusról, koszorúérproblémákról. A vizsgálat fájdalommentes.