2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Bőrgyógyászat

  Foglaljon időpontot most!

  Következő online elérhető időpont: 2024.05.21., kedd

  A bőrgyógyászat bőrünk egészségével foglalkozó tudományág. A bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, melynek működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek. A bőrgyógyászati betegségek kezelésében mára az orvostudomány nagy eredményeket ért el. Olyan bőrbetegségek is gyógyíthatóvá váltak, melyek eddig hosszú éveken keresztül keserítették meg a betegek életét (pl.: pattanásos bőr, pikkelysömör, rosacea stb.).

  Milyen problémákkal érdemes felkeresnie bőrgyógyászati magánrendelésünket?

  A bőr a külvilág felé jól érzékelhető szervünk, ezért a bőrünkön kialakuló betegségek nagy része könnyen észrevehető és ez mindenképp orvoshoz irányít minket. Ezek lehetnek hevenyen kialakuló, sokszor szubjektív panasszal is kísért bőrbetegségek (pl. csípés, allergiás bőrbetegségek, mint az ekcéma, csalánkiütés, vagy fertőzések, bakteriális, gombás és vírus fertőzés), és lehetnek krónikus, évek óta fennálló bőrtünetek, mint pl. a pikkelysömör, ekcéma.

  A bőrbetegségek egy része (pl. a bőrdaganatok) hosszú ideig észrevétlenül maradhatnak, mert panaszt nem okoznak, és/vagy rejtett régiókban (hajlatokban, genitális régió, talp) helyezkednek el. Emiatt fontosnak tartjuk a rendszeres szűrővizsgálatot!

  Vannak bőrjelenségek, melyek nem tekinthetők valójában betegségnek. Ilyenek lehetnek a bőr jóindulatú növedékei (pl. a hajlatokban, nyakon megjelenő fibrómák), melyek elsősorban esztétikai problémát okoznak, vagy a lokalizáció miatt zavaróak, eltávolításukra kozmetológiai indokkal kerül sor.

  A bőr függeléke a haj. A hajhullás, hajciklus zavar hátterében legtöbb esetben belső kiváltó okok állnak, melynek kivizsgálása ezért nagyon fontos.

  A bőrgyógyászat bőrünk egészségével foglalkozó tudományág.

  Mi történik a bőrgyógyászati vizsgálat során?

  • Részletes anamnézis felvétel, ami a bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet.

  • Fizikai vizsgálat, mely során a klinikumtól függően, nem csak az érintett régió kerül vizsgálatra, hanem esetenként az egész testfelszín is. Anyajegyvizsgálat esetén az egész testfelszín részletes vizsgálata egy speciális eszköz, a dermatoszkóp segítségével történik.

  • A bőrbetegségek egy részében sor kerülhet szövettani mintavételre, illetve további vizsgálatok (labor, belgyógyászat stb.) elvégzésére is.

  • Jóindulatú bőrdaganatok, vírusos szemölcsök eltávolítása elektrokauterrel, vagy folyékony nitrogénnel történik.

  • Terápia beállítása, megbeszélése.

  • Bizonyos bőrbetegségek esetében gondozásba vétel.

  • Egyéb speciális vizsgálatok:
   Videodermatoszkópos vizsgálat: Az anyajegyek számítógépes rögzítése.
   Trichogram vizsgálat: hajhullás esetén, a hajciklus eltéréseiről ad információt.
   Epicutan próba: a kontaktallergia/érzékenység igazolására

  A cikk dr. Fáy Andrea közreműködésével készült. 

  Gyakori kérdések a bőrgyógyászattal kapcsolatban


  Kapcsolódó cikkek

  Dr. Földes Márta, intézetünk bőr- és nemigyógyász, esztétikai bőrgyógyász szakorvosa interjúsorozatunk új részében a leggyakoribb bőrgyógyászati problémákról, a kivizsgálás menetéről, a panaszok szezonalitásáról és arról is nyilatkozott, hogy időben fordulnak-e a páciensek problémáikkal orvoshoz.

  Páciens visszajelzés bőrgyógyászati szakrendelésünkről

  Ha a páciens COVID-fertőzésre utaló tüneteket mutat, szakorvosi döntés alapján antigén gyorsteszt elvégzését kérhetjük.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább