A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Digitális anyajegyszűrés

Az UV-sugárzás ártalmai és egyéb környezeti-életmódi hatások miatt egyre gyakoribb a bőrdaganatok előfordulása, közöttük kiemelten nő a daganatos megbetegedések egyik legveszélyesebb fajtájának, a melanómának az esetszáma. Ez az igen rosszindulatú daganatfajta csak műtéti úton kezelhető, és az eredményes gyógyításához nagyon fontos a korai felismerés, hogy az elsődleges daganatot időben eltávolíthassák, mielőtt még belőle áttétek kifejlődhetnének a májban, az agyban vagy a tüdőben.

Anyajegyszűrés digitális videodermatoszkóppal

A hagyományos, dermatoszkópos vizsgálat során kijelölt elváltozások a még sokkalta hatékonyabb, 120-szoros nagyításra is képes digitális videódermatoszkóppal vizsgálhatók tovább, amellyel a csupán néhány sejtből álló, korai daganatos elváltozások is felismerhetők a bőr felső rétegeiben. A digitális képrögzítés és a mesterséges intelligencia alapú színképelemzés adta lehetőségeket ötvözve ez a ma létező legmodernebb módszer a pigmentált anyajegyek diagnosztikájában. A készülék 120 X nagyítású képei 2 MPixeles kamerával felvéve monitoron jelennek meg és a számítógépen elmenthetők. A bőrelváltozásokat az ún. ABCD-szabály alapján a számítógépes szoftverrel értékelik, így azok jó- vagy rosszindulatú jellege nagy biztonsággal eldönthető.

A bőrelváltozásokról készült nagy felbontású képeket elraktározva igen nagy precizitással végezhető egy a későbbi időpontban készült kontroll képpel való összehasonlítás. Így pontosan meghatározható, hogy milyen változást mutat a vizsgált anyajegy, látható-e bármilyen jele esetleges rosszindulatú átalakulásnak. Az értékelés pontossága megkímélheti a beteget az elővigyázatosságból történő, felesleges műtéttől. További előny, hogy az elváltozásokról készült képek reprodukálhatók, rendszeres időközzel ellenőrzésre, követésre alkalmazhatók.

Teljes védelmet természetesen ez a vizsgálat sem nyújt, de a bőrdaganatok diagnosztikájában jártas bőrgyógyász kezében egy olyan eljárás, melynek segítségével nagyobb biztonsággal lehet a baj kialakulásának esélyét csökkenteni.

Mi történik a vizsgálat során?

  • Részletes anamnézis felvétel, ami a bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet
  • Az egész testfelszín részletes vizsgálata a digitális videódermatoszkóp segítségével
  • Terápia beállítása, megbeszélése

Miért válassza a Budai Egészségközpontot?

Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, ami meghatározza a gyógyító munka sikerességét. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink hitelessége, szakértelme teremtheti meg, a vitán felül álló szakmai hozzáértés ezért nálunk minden orvos számára alapkövetelmény. A kiemelkedő színvonalat vezető orvosaink garantálják, akik szakterületük széles körben elismert specialistái.