2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Digitális anyajegyszűrés

  Foglaljon időpontot most!

  Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8:00 és 20:00 óra között várja hívását a +3614895200 telefonszámon!

  Az UV-sugárzás ártalmai és egyéb környezeti-életmódi hatások miatt egyre gyakoribb a bőrdaganatok előfordulása, közöttük kiemelten nő a daganatos megbetegedések egyik legveszélyesebb fajtájának, a melanómának az esetszáma. Ez az igen rosszindulatú daganatfajta csak műtéti úton kezelhető, és az eredményes gyógyításához nagyon fontos a korai felismerés, hogy az elsődleges daganatot időben eltávolíthassák, mielőtt még belőle áttétek kifejlődhetnének a májban, az agyban vagy a tüdőben.

  Anyajegyszűrés digitális videodermatoszkóppal

  A hagyományos, dermatoszkópos vizsgálat során kijelölt elváltozások a még sokkalta hatékonyabb, 120-szoros nagyításra is képes digitális videódermatoszkóppal vizsgálhatók tovább, amellyel a csupán néhány sejtből álló, korai daganatos elváltozások is felismerhetők a bőr felső rétegeiben. A digitális képrögzítés és a mesterséges intelligencia alapú színképelemzés adta lehetőségeket ötvözve ez a ma létező legmodernebb módszer a pigmentált anyajegyek diagnosztikájában. A készülék 120 X nagyítású képei 2 MPixeles kamerával felvéve monitoron jelennek meg és a számítógépen elmenthetők. A bőrelváltozásokat az ún. ABCD-szabály alapján a számítógépes szoftverrel értékelik, így azok jó- vagy rosszindulatú jellege nagy biztonsággal eldönthető.

  A bőrelváltozásokról készült nagy felbontású képeket elraktározva igen nagy precizitással végezhető egy a későbbi időpontban készült kontroll képpel való összehasonlítás. Így pontosan meghatározható, hogy milyen változást mutat a vizsgált anyajegy, látható-e bármilyen jele esetleges rosszindulatú átalakulásnak. Az értékelés pontossága megkímélheti a beteget az elővigyázatosságból történő, felesleges műtéttől. További előny, hogy az elváltozásokról készült képek reprodukálhatók, rendszeres időközzel ellenőrzésre, követésre alkalmazhatók.

  Teljes védelmet természetesen ez a vizsgálat sem nyújt, de a bőrdaganatok diagnosztikájában jártas bőrgyógyász kezében egy olyan eljárás, melynek segítségével nagyobb biztonsággal lehet a baj kialakulásának esélyét csökkenteni.

  Mi történik a vizsgálat során?

  • Részletes anamnézis felvétel, ami a bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet
  • Az egész testfelszín részletes vizsgálata a digitális videódermatoszkóp segítségével
  • Terápia beállítása, megbeszélése

  Kapcsolódó cikkek

  Digitális anyajegyszűrés a Budai Egészségközpontban.

  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>