2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Szakrendelések

  Ágyéki epidurális injekciós kezelés

  Az ágyéki epidurális szteroid injekció fájdalomcsillapítást nyújt többek között lumbális (ágyéki) sérv, degeneratív betegség, ízületi kopás, gerincstenózis (gerinccsatorna szűkület) okozta, helyi hátfájás okozta fájdalmak esetén. Célja az életminőség javítása és a fizikoterápia, illetve a mindennapi tevékenységek könnyebb elvégzésének elősegítése. Az injekció beadása röntgen kontroll alatt, kontrasztanyag használatával történik, így biztosítva a problémás terület célzott kezelését.

  Mi az ágyéki epidurális injekciós kezelés?

  Az ágyéki epidurális szteroid injekciókat a krónikus hátfájás okainak átmeneti enyhítésére alkalmazzuk. Egy gyulladáscsökkentő gyógyszert fecskendezünk az epidurális térbe a gerincvelői idegek köré. A beadott szteroid bevonja az irritált idegeket, amelyek a fájdalmat okozzák, csökkenti a duzzanatot és a nyomást az idegeken. Az ágyéki epidurális injekciós kezelés fő célja, hogy segítsen kezelni a hátban futó gerincidegek irritációjából és gyulladásából eredő krónikus fájdalmat. Ez a krónikus fájdalom a csípőre, lábakra és lábfejekre is sugározhat.

  Hogyan történik az ágyéki epidurális injekció beadása?

  Az orvos helyi érzéstelenítő alkalmazását követően, röntgen kontroll mellett vékony tűvel megcélozza a fájdalmat okozó specifikus ideget Az injekció anesztetikumot (ideiglenes fájdalomcsillapítás) és szteroidot (hosszabb távú enyhülés) tartalmaz. A beavatkozás körülbelül 20 percig tart, a páciens egy órával a beavatkozást követően haza mehet.

  További információk a terápiáról

  A fájdalomcsillapító hatás 2-7 napon belül jelentkezik és hónapokig, egyes esetekben akár 12-24 hónapig is tarthat. A beavatkozás a kezelőorvos javaslata alapján évente két-három alkalommal ismételhető.

  A páciens a beavatkozás után azonnal folytathatja a szokásos étrendjét, de az injekció utáni első négy-hat órában korlátoznia kell a fájdalomcsillapítók szedését. Vezetni és erőteljes fizikai tevékenységeket végezni nem javasolt a beavatkozást követő 24 órában. Javasoljuk, hogy a beavatkozás után kísérővel távozzon az intézményből.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet. 

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább