• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Milyen újévi fogadalmakat tegyünk meg mindenképpen?

  „Sokunknak az egyik leggyakoribb elhatározása az egészségesebb életmódra törekvés: rendszeresen eljárjunk edzeni, kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, leszokjunk a dohányzásról vagy felhagyjunk az alkoholfogyasztással. Ám azontúl, hogy az új év lendületével megfogadjuk ezeket, fontos, hogy egy tartható tervvel vágjunk neki a célok megvalósításának, és ne adjuk fel már az első hetekben vagy hónapokban. Ha egészségtudatosabban szeretnénk élni, akkor elengedhetetlen, hogy a szűrővizsgálatokat is beépítsük az életmód tervünkbe, akkor is, ha éppen nincsen semmilyen panaszunk. Egy átfogó egészségügyi szűrés csupán néhány órát vesz igénybe, de akár az életünket is meghosszabbíthatja” – mondta dr. Nagy Judit, a Budai Egészségközpont orvosigazgatója.

  Szűrővizsgálatokkal az egészségünkért

  Gyakori testmozgással és helyes táplálkozással sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a komolyabb betegségeket, de ugyanekkora jelentőségük van a rendszeres szűrővizsgálatoknak is, főleg, ha túlsúllyal indulunk neki az életmódváltásnak. Érdemes tehát a szűréseket is felvenni a fogadalomlistánkra, hiszen, ha időben felismerjük az egészségügyi problémákat, akkor azok eredményesebben is gyógyíthatók. A szűrések alkalmával teljes körű képet kaphatunk az egészségi állapotunkról, és életvezetési tanácsokkal is ellátnak minket, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében. Megtudhatjuk, hogy bizonyos fizikai problémákkal milyen mozgásformákat javasolt végezni, vagy milyen ételeket ajánlott fogyasztani, milyen gyakran ajánlott ellenőrzésre járni, esetleg egyéb kiegészítő orvosi vizsgálatok javasoltak-e és terápia elrendelésére is sor kerül indokolt esetben. 

   Sokakat eltántoríthat azonban, hogy a szükséges éves szűrővizsgálatokra csak hónapokkal későbbre kapnak időpontot és nem egyidejűleg vesznek részt, hanem szétszórtan és akkor is órákon át kell várakozniuk. Ám, ha magánegészségügyi ellátást veszünk igénybe, akár egy héten belül kaphatunk időpontot átfogó kivizsgálásra, és pár óra alatt el is végezhetjük az összes vizsgálatot, így a munkahelyünkről sem kell több napra szabadságot kivenni.

  Milyen szűrővizsgálatokat érdemes évente egyszer elvégezni?

  További információ a szűrővizsgálatokról: http://bit.ly/szurovizsgalatok