2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Amit a masszázsról tudni érdemes

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-07-06

    Mi a masszázs?

    A masszázs az egyik legősibb és leg kellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger melyre kialakuló válaszreakció a fizikai gyógyulás. A masszázsterápia felfrissíti az izmokat, a bőrt és a vérkeringést valamint csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre.
    A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel egyensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakciót, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállítását.

    Alkalmazott masszázs technikák

    • Gyógymasszázs

    A gyógymasszázst gyógyító jelleggel végzik, általában orvosi javaslat alapján. A gyógymasszázs alapja a svédmasszázs viszont kifejezetten a nem teljes értékűen működő testrészekre irányul. A kezelés időtartama teljes mértékben a panasz mennyiségétől és erősségétől függ.
    A gyógymasszázs amellett, hogy enyhíti a panaszokat, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, ellazítja az izmokat, növeli a teljesítményt továbbá az immunrendszerre is pozitív hatással jár. Csillapítja a fájdalmat, ugyanis az idegvégződésre gyakorolt hatása gátolja a fájdalmas ingerek eljutását az agyba. A nyugtató hatása is közismert, hiszen az izmok ellazítása stressz oldó hatással bír. Izomlazító hatása miatt izomgörcsök, húzódásos panaszok, váll, nyak és hátfájás esetén is alkalmazható. Az ülőmunkából adódó összes ortopédiai problémát, ami rossz tartásból ered, hatékonyan javítja a gyógymasszázs. A gyógymasszázst nem lehet túladagolni, minden helyzetben minden emberre pozitív hatással bír.
    Érdemes figyelembe venni, hogy a gyógymasszázs nem minden esetben elegendő és nem helyettesíti az orvosi kezelést, emiatt legtöbbször kiegészítő kezelésként alkalmazzák.

    • Svédmasszázs

    A svédmasszázs frissítő, kondicionáló, relaxáló és stressz oldó hatással bír. A masszőr simító, dörzsölő, gyúró és rezegtető mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. Fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. Csökkenti a fájdalmat, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.
    A svédmasszázs során a páciens aktívan is részt vehet az eljárásban maghatározott tornagyakorlatok formájában viszont e nélkül is kiváló hatást lehet elérni vele.
    Alkalmazási javaslatok: a svédmasszázs alkalmazható bármilyen izommerevség vagy mozgásszervi és ízületi panasz esetén. Nagyon hatékony gerincpanaszok enyhítésében, reumás megbetegedésekor és vérkeringés panasz ok esetén.

    • Sportmasszázs

    A sportmasszázs mély szövetekig ható erőteljes mozdulatai növelik a mozgékonyságot, lazítják a feszült izmokat, csökkentik a fájdalmat okozó izomgörcsöket valamint sérülések után meggyorsítják a gyógyulási időt.
    A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést és a tejsav eltávolításával megelőzi az izomlázat.
    A sportmasszázs igen erőteljes mechanikus behatással bír a szervezetre ezért nem javasolt kismamáknak, lázas betegeknek, érrendszeri betegségek esetén továbbá friss sérülések, vérzékenység és akut ízületi problémák esetén.

    • Narancsbőr masszázs

    A narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére alkalmazott masszázs technika. A cellulit vagy narancsbőr ismert bőrrendellenesség a zsírsejtek megkeményedését jelenti. Ez olyan kollagén rostokból álló zsákocskák csoportja, melyek a zsírsejtek körül alakulnak ki, folyadékot és mérgező anyagokat zárnak magukba. Keletkezésének több oka is lehet, adódhat, a helytelen étrendből más részt pedig a mozgáshiány következménye lehet.
    A masszőr erőteljes és folyamatos mozdulatokkal összetöri a zsírsejteket, javítja a vérkeringést, a nyirokkeringést és a szövetek frissítését is.
    A várt eredmény csak hosszas rendszeres masszázzsal érhető el, amely kiegészíthető rendszeres testedzéssel.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont