A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Demeter Pál, dr. PhD

Tanulmányok

1986-ban diplomázott a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezután 1994-ig a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház II.sz. Belgyógyászati Osztályán gyakornok, majd alorvos. 1991-ben belgyógyászatból, 1994-ben gasztroenterológiából szakvizsgát tett.

Munkahelyek

1994-95-ben a Budapesti Budagyöngye Kórház Gasztroenterológiai Osztályán adjunktus. 1995-től a Szent János Kórház I.sz. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályán adjunktus, majd főorvos. 2004-ben A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagjává választják. Ebben az évben védi meg disszertációját, így tudományos fokozatot (Ph.D.) nyer el. 2004 áprilisában sikeres pályázatot követően a Fővárosi Önkormányzat Szent Margit Kórháza Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosává nevezik ki. 2005-ben a Szent Margit Kórház Tudományos Bizottságának titkárává nevezik ki. 2006-tól az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság, 2007-től az Európai Emésztőszervi Endoszkópos Társaság rendes tagja. 2008-tól az egyesített Észak-budai Kórházak (Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai) Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, az Intézmény Szakmai Vezető Testületének és Tudományos Bizottságának tagja. Az általa vezetett osztály a Semmelweis Egyetem akkreditált oktató osztálya, ennek keretében tutorként részt vesz az orvostanhallgatók-, rezidensek- és szakorvos jelöltek képzésében.

Tudományos tevékenység

44 hazai és külföldi publikáció, 6 könyvfejezet és 17 angol nyelvű kongresszusi absztrakt, valamint 86 tudományos előadás

Fő szakmai érdeklődési területei

a gastro-oesophagealis reflux betegség, a fekélybetegség, az ismeretlen eredetű gyulladásos bélbetegségek és a vastagbéldaganatok. Emellett természetesen a diagnosztikus és operatív endoszkópia területén fejt ki aktivitást, amit a napi gyakorlatban végez.

2002-óta folytat gasztroenterológiai magánrendelést a Budai Egészségközpontban, ahol a gasztroenterológia szakmavezető főorvosa.

Tudományos társasági tagság

  • Magyar Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szakmai Kollégium - tanácsadó testületi tag
  • Magyar Gasztroenterológiai Társaság - vezetőségi tag
  • Magyar Magán Gasztroenterológusok Társasága - alelnök
  • Magyar Belgyógyász Társaság
  • Amerikai Gasztroenterológiai Társaság
  • Európai Emésztőszervi Endoszkópos Társaság

Nyelvtudás

  • angol
Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz gasztroenterológia magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!

Kapcsolódó témák