2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Maternity interjú dr. Hupuczi Petronellával

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-08

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  Nemrég adtuk hírül, hogy a Budai Egészségközpont és a Maternity Magánklinika együttműködési megállapodást kötött. Erről kérdeztük dr. Hupuczi Petronellát, a Maternity igazgatóját, aki szülészeti aneszteziológiával foglalkozik és egyik alapítóként a kezdetektől együtt dolgozik a hosszú évek óta összeszokott Maternity csapattal. 

  Hogyan jött létre ez az együttműködési megállapodás?

  A Maternity Magánklinika Királyhágó térre való költözése előtt felkerestük Varga Péter Pál Professzor urat, hogy bemutatkozzunk és tájékoztassuk klinikánk költözéséről. A beszélgetés során merült fel a közös együttműködés lehetősége, mivel kiderült számunkra, hogy számos kiegészítő szolgáltatással tudja a két klinika egymás munkáját és a hozzáforduló pácienseket segíteni, hasonló szakmai elhivatottsággal.

  Miért ajánlja a Maternity-t?

  Klinikánk jelenleg az egyedüli magánintézmény Magyarországon, mely egy szakterületre specializálódott, kizárólag a nők magánkórházaként minden szülészeti és nőgyógyászati műtét és kezelés elérhető nálunk. Az egyéni igények figyelembevétele, a személyre szabott ellátás alaptétele működésünknek. A magas szakmai színvonal számunkra a legfontosabb, mindezt igényes hotelszolgáltatással kiegészítve biztosítjuk pácienseinknek.

  Hupuczy-Petronella-640x480

  Meséljen a szakmai előmeneteléről, eredményeiről! Mire a legbüszkébb?

  Az egyetem elvégzése után az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni Professzor Papp Zoltán vezetése alatt, ahol a szakmai tapasztalat mellett megszereztem a PhD tudományos fokozatot is. Egyetemi docensként, az aneszteziológia és intenzív osztály vezetőjeként mentem el szülni. A szülésből már Professzor Papp Zoltánnal közösen alapított Maternity Magánklinikára tértem vissza igazgatóhelyettesként. Nagyon fontos számomra a klinika mellett az egyetemmel való jelenleg is aktív kapcsolatom, valamint számos tudományos társaság vezetőségében tevékenykedem. Ezek közül Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaságban betöltött főtitkári pozíció áll a szívemhez a legközelebb. A kutatási szakterületem a praeeclampsia és HELLP szindróma, ezeknek a kezelésével és hosszú távú hatásaival foglalkozom már több mint húsz éve. A legbüszkébb 10 éves kisfiúnkra vagyok.

  Mit szeret a legjobban a munkájában?

  Szeretem, hogy az élet legszebb pillanatainak lehetünk a részesei. Egy új élet születésénél segédkezni igazán megtiszteltetés. Ezen kívül a páciensekkel való foglalkozás mellett a kórházban dolgozó munkatársakkal is nagyon szoros együttműködésben, egymásra utaltságban telnek minden napjaink.

  Mi a szakmai filozófiája?

  Papp Zoltán Professzor Úr mellett megtanultuk, hogy a várandósgondozás és a szülés körüli időszakban az édesanya és az újszülött ellátásában részt vevő valamennyi orvos (szülész-nőgyógyász-neonatológus-aneszteziológus) folyamatos párbeszéde, együttműködése szükséges a sikeres munkához. Ennek köszönhetően én nagyon sokszor már a terhesgondozás során találkozom a kismamákkal és természetesen a szülés és császármetszések kapcsán. Igazi kihívásokat a nehezebb esetek jelentik, ahol az édesanya anamnézisében komolyabb megbetegedés vagy szülészeti komplikáció szerepel. Nagyon sok tanulságos történetem van, amikből azt tanultam meg, hogy sosem szabad feladni és a legreménytelenebb helyzetekben is lehet megoldást találni.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont