2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Az egészségünkért mi tehetünk elsőként - Interjú Dr. Szalai György PhD fül-orr-gégész szakorvossal

    Létrehozás dátuma: 2023-06-01

    Intézetünk fül-orr-gégész szakorvosaihoz csatlakozott Dr. Szalai György PhD., aki több évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. A szakma kimagasló képviselőitől tanult és részt vett a következő generációk oktatásában. Interjúnkban pályaválasztásáról, a leggyakoribb fül-orr-gégészeti panaszok megelőzéséről, a sürgős kivizsgálást igénylő problémákról kérdeztük.

    Dr. Szalai György fül-orr-gégész szakorvos
    Dr. Szalai György PhD fül-orr-gégész szakorvos

    Az általános orvosi diploma megszerzése után, hogyan került kapcsolatba a fül-orr-gégészet szakiránnyal?

    Dr. Bodó György professzor úrnál, a Központi Honvédkórházban végeztem az első fülműtéteimet, majd az Orvostovábbképző Egyetemen a Fül-Orr-Gégészet és Fej-Nyaksebészet Tanszéken, Prof. Dr. Z. Szabó László mellett dolgoztam. Később itt lettem tanársegéd, majd főorvos.

    Megelőzhetőek-e a leggyakoribb fül-orr-gégészeti problémák?

    Van, amit nem lehet elkerülni, például a baleseteket és a sérüléseket. A fül-orr-gégészetben gyakoriak a hurutok. Ezek megelőzésében fontos a rendszeres kézmosás, a használati eszközök tisztán tartása és a megfelelő távolságtartás. Tulajdonképpen a COVID-járvány alatt mindenki számára ismertté vált, cseppfertőzést megakadályozó módszerek segíthetnek.

    Az immunrendszer erősítéséért mivel tehetünk?

    A tudatos életmód járulhat hozzá leginkább az immunrendszer egészséges működéséhez. A sportolás, a változatos táplálkozás és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is fontos. Egészségügyi probléma esetén, azt megfelelően kell kivizsgálni, felismerni és kezelni. Ha allergiánk van az otthonunk tisztán tartása az autónk légkeringető rendszereinek takarítása sokat segít. Ezzel elkerülhetjük a túlérzékenységet okozó anyagokat. Önmagunkért mi tehetünk legelőször, más csak ezek után tud segíteni.

    Dr. Szalai György fül-orr-gégész szakorvos

    Milyen esetben keressük fel mindenképp a fül-orr-gégészetet?

    Elhúzódó rekedtség vagy nátha, továbbá nem szűnő hurut, hirtelen hallásvesztés, szédülékenység, vagy a fej- nyakon található elváltozások kapcsán forduljanak a fül-orr-gégészhez. A kivizsgálási protokollok alapján eldönthető, hogy konzervatív vagy műtéti megoldás a célszerű ellátás. A terület onkológiai szűrése is megtörténik ilyenkor.

    Számos külföldi tanulmányút, kutatás és konferencia résztvevője, sokáig onkológiai kutató is volt. Hogyan kamatoztatta az így megszerzett tudását?

    Az Orvostovábbképző Egyetemen sok beteg fordult meg, illetve több technológia először itt jelent meg az országban (lézer, endoszkópia, kobláció stb.). Ezáltal a következő generáció oktatásában vettünk részt, bel- és külföldön nemzetközi előadásokat tartottunk. A fül-orr-gégészet folyamatos fejlődésével, ma már megjelent a személyre szabott gyógyászat. Tehát a legmodernebb irányelvek szerint látjuk el a betegeinket.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább