• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar

  Szédülés, szédülékenység

  Dr. Ferenc Mária szerkesztésében a Medicina Könyvkiadó gondozásában megjelent újabb Betegoktatási kézikönyvünk, - a sokakat érintő panasz-és tünetegyüttesről, melynek címe: Szédülés-szédülékenység.

  A szédülés, szédülékenység és a szédülésélmény igen összetett, és nagyon gyakori tünet- és panaszegyüttes mindennapi klinikai gyakorlatunkban – számos kóroki tényezővel a háttérben. A betegnek többnyire nehéz eldönteni, hogy neurológust, fül-orr-gégészt, kardiológust, szemészt, pszichológust vagy mozgásszervi szakembert keressen fel először problémája kiderítésére és megoldására. A szédülés specifikus okát nem találva, a betegek gyakran kallódnak, évekig járják a diagnosztikus utakat a különböző szakrendelők között. Ezzel a jelenséggel leggyakrabban a nyaki gerinc eredetű szédülékenység esetén találkozunk, melynek diagnosztizálása napjainkban sem mindig egyértelmű.

  Betegoktatási kézikönyvünk egyik célja, hogy segítsük olvasóinkat eligazítani a sokszor nehezen kórismézhető panasz- és tünetegyüttes – a szédülés (valódi), a szédelgés-szédülékenység és a szédülésélmény (ájulás, ájulásközeli állapot) – kórtani tényezőinek felismerésében, és egyes karakterisztikus jelek alapján útmutatást adjunk a szakorvos-választásban.

  Kiadványunkban a különböző szakterületek jeles képviselői felhívják a figyelmet az adott kórkép legjellegzetesebb tüneteire, melyek meghatározóak lehetnek a diagnosztikus útkeresésben és a terápiás lehetőségek elérésében.

  Ez úton szeretnénk megköszönni szerzőtársainknak a kézikönyv megírásában nyújtott szíves közreműködést.

  A könyv hamarosan megvásárolható a Királyhágó utcai telephelyünk büféjében.

  szedules-szedulekenyseg