A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Emlőszűrés

Az emlőrák a hölgyek között a leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés, a rákos betegségek okozta halálozásban vezető halálok. Egyedül csak a tüdőrák előzi meg. Magyarországon több mint 3000 nyilvántartott beteg van, és évente több mint 200-an halnak meg emlőrákban.

A rendszeresen végzett szűrővizsgálat az egyetlen hatékony megelőzés. A szűrővizsgálat egyrészt az emlő fizikális, tapintásos vizsgálatát, másrészt radiológiai vizsgálatát jelenti. A fizikális vizsgálat során a vizsgálóorvos - aki lehet nőgyógyász, vagy radiológus szakorvos - alaposan áttapintja az emlőket és azok környezetét.

Radiológiai vizsgálatok keretében 35 éves kor alatt az emlők ultrahang vizsgálata, 35 éves kor felett mammográfiás vizsgálata történik.

Nagyon fontos mind a fizikális, mind a radiológiai vizsgálat, mivel a korai emlőrákok 40%-át csak a radiológiai, további 40%-át pedig csak az alapos fizikális vizsgálat mutatja ki.

Minden 20 év feletti nőnek havonta tanácsos megvizsgálni saját melleit.

Emlőszűrés

Az emlők önvizsgálatát a következő módon javasoljuk

Tükör előtt állva nézze meg először leengedett, majd fej fölé emelt, végül csípőre tett karral a melleit. Figyelje, hogy észre vesz-e rajtuk aszimmetriát, tömöttséget, vagy a bőrön lévő kis behúzottságokat!
Ezután tapintsa át melleit az azonos oldali kar felemelése után az ellenkező oldali kéz kinyújtott ujjaival. Tapintáskor gondosan, csigavonalszerűen, kívülről befelé haladva kell átvizsgálni előbb az egyik, majd a másik emlőt.

Célszerű a vizsgálatot fürdés közben végezni, mert a nedves, síkos bőrön könnyebben lehet felfedezni még a kisebb elváltozásokat is. Ezt a tapintásos önvizsgálat fekve is végezheti, de akkor az azonos oldali karját hajtsa a feje alá, és az ellenkező oldali kezével az előbbiekhez hasonlóan tapintsa át melleit.
Amennyiben az önvizsgálat során bármilyen rendellenességet tapasztal, mielőbb jelentkezzen be és keressen fel minket! Ne feledje: az egyetlen megoldás a minél koraibb felismerés és a megfelelő terápia elkezdése!

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban négy helyszínen több mint 200 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 250 000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) azonnali hatállyal valamennyi telephelyén beszünteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását.      

Szerződéses partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatások logisztikájának alakulásáról, illetékes szakembereink és ellátásszervezőink útján.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
ügyvezető igazgató