A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Török Katalin, dr.

 

Személyes adatok

1951-ben Szegeden születtem.

Szüleim emberileg és tudományosan kiváló, lelkes gyermekorvosok voltak, a nagyvilágban sok helyen dolgoztak, pl. Nyugat-Számoán, Ausztráliában és Afrikában is.

Férjem gyógyszerész, egy szakgyógyszerész nagylányom, egy nemzetközi együttműködési szakon végzett fiam és egy egyetemista nagyfiam van.

Tanulmányok

1975-ben évfolyamelsőként, miniszteri dicsérettel végeztem a Semmelweis Egyetem Ált. Orvosi Karán. Utána 12 évig dolgoztam az SE II. Belklinikáján, ahol immunológiai kutatási területeken tevékenykedtem. Itt kardiológián, művesén, nefrológián, hepatológián, immunológián, endokrinológián és általános belgyógyászati osztályon dolgoztam. 3 szakvizsgám van, belgyógyászatból, háziorvostanból és klinikai laboratóriumi ismeretekből.

Nyelvtudás

3 nyelvvizsgám is van, felsőfokú németből, középfokú angolból és oroszból, emellett igazán jól beszélek olaszul és valamennyire arabul is.

Szakmai tevékenység

1987. óta háziorvos vagyok Budapesten, a XII. kerületben. Az egyetemi karrier lehetőségéről a családom kedvéért mondtam le és szerencsére nem bántam meg, mert szakmailag nagyon sokrétű és felelősségteljes a munkám önálló döntési lehetőséggel, komoly diagnosztikai, differenciáldiagnosztikai és terápiás kihívásokkal. Egy 2500 fős, orvosilag nagyon jól gondozott és edukált körzetem van.

Évekig dolgoztam Afrikában, Líbiában is, egy intenzív kardiológiai osztályon és a hozzá tartozó rendelőben nagyon izgalmas munkám volt.

1975 óta oktatok, jelenleg az SE Családorvosi Tanszékének akkreditált oktatójaként rezidenseket, szakorvosjelölteket, szigorlókat és medikusokat tanítok rendszeresen.

Publikációk

Gyakran és rendszeresen publikálok (>50), a cikkeken kívül 3 könyvfejezeteket is írtam, gyakran és rendszeresen tartok előadásokat kongresszusokon és szakmai rendezvényeken. Nagyon fontosnak tartom az egészséges életre nevelést, sok éven át rendszeres német és magyar nyelvű műsorom volt a Danubius, ill. Sláger Rádióban, rendszeresen írok a nagyközönség számára különböző egészségügyi témájú cikkeket, könyveket, ill. könyvrészleteket. Több nyelven szakmai cikkeket fordítok. Szerkesztőbizottsági tag vagyok a „Praxis” című újságnál.

Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz belgyógyász magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!