2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Biztos egészségügyi védőháló egész évben

  Létrehozás dátuma: 2023. November 7. Kedd 13:45

  Évről évre emelkedik a magánegészségügyi szolgáltatókat felkeresők száma. Ezzel párhuzamosan a növekvő listaárak miatt látványosan nőtt az igény a munkaadók által adható egészségügyi támogatásokra is.

  Kiss András, intézményünk értékesítési és marketing igazgatója beszélt az ezzel kapcsolatos trendekről, továbbá arról, milyen költséghatékony megoldások léteznek a piacon.

  Biztos egészségügyi védőháló egész évben - Budai Egészségközpont
  Kiss András értékesítési és marketing igazgató

  Hogy változott az utóbbi években az emberek és a cégek betegséghez és egészségmegőrzéshez fűződő viszonya?

  A 2010-es évek eleje óta folyamatosan nő a munkavégzéssel, munkahellyel kapcsolatos egészségügyi problémák száma. Emellett nő azon egészségtudatos páciensek aránya is, akik időt szakítanak a szűrésekre, vizsgálatokra. Ugyanakkor az infláció ezt a szektort sem hagyta érintetlenül, emelkedtek a listaárak. Érthető tehát, hogy igénylik és kérik is munkáltatójuk támogatását és az egészségügyi hozzájárulást - mint juttatást - a munkavállalók.

  Az említett tendenciával összhangban az egészségügyi szolgáltatások támogatása vállalati részről egyre népszerűbb juttatási formának számít. A folyamat már a covid előtt elkezdődött, a pandémia hatására pedig még inkább felerősödött. Mind több cég ismeri fel, hogy ez a juttatás nemcsak a munkavállalók motivációjára és lojalitására van pozitív hatással, de a vállalkozás versenyképességére is: az egészségmegőrzés révén csökkenthető a betegszabadságon és táppénzben töltött napok száma, ezzel együtt mérsékelhető az ezzel járó anyagi veszteség és helyettesítés-szervezési teher.

  Milyen lehetőségek kínálkoznak a költségek csökkentésére?

  Trend, hogy a biztosítási konstrukciók egyre népszerűbbek itthon - akár úgy, hogy a munkáltató, akár úgy, hogy a magánszemély saját maga állja a díjat. Jól ismert, bevált pénztárcabarát megoldás az egészségpénztári finanszírozás is, amely által éves szinten 150 ezer Ft-ig igényelhető adójóváírás.  Létezik ezen felül egy magánegészségügyi szolgáltatók által kínált, úgynevezett kártyás vagy átalánydíjas szolgáltatási forma is, amely keretében egy fix díjat kell befizetni, ennek fejében a szolgáltatások egy része díjmentesen vehető igénybe. Ez utóbbi is finanszírozható munkaadói részről, tehát adható juttatásként.

  Ennél a megoldásnál a magánegészségügyi szolgáltatóval áll szerződésben a megrendelő, a fizetés közvetlenül a szolgáltató és a finanszírozó között történik. A kockázatot maga a szolgáltató viseli, tehát ha az adott átalánydíj felett költ az ügyfél, akkor az a magánegészségügyi szolgáltatóra háruló extra költség.

  Milyen érv szól az átalánydíjas szolgáltatások mellett?

  A biztosítási csomagoknál jelentős mértékben próbálják kordában tartani a felhasználást. Mit jelent ez? Vagy összeghatárt építenek be, vagy szűkítik a szolgáltatások, szakrendelések körét, esetleg bizonyos típusú krónikus betegségeket és az azokhoz kapcsolódó kezeléseket, kivizsgálásokat nem foglalják bele a csomagba.

  Az általunk kínált átalánydíjas megoldás ezzel szemben sokkal kevesebb korlátozást, szabályozást alkalmaz. Csomagjainkban általában nincs, vagy nagyon kevés kizáró tényező van, több vizsgálatot tartalmaznak. Elmondható tehát, hogy az átalánydíjas csomagok tartalmukat tekintve kedvezőbbek, több egészségügyi probléma oldható meg, szűrhető ki általuk.

  Az egészségbiztosításnál egy közvetítő call centeren keresztül szerveződnek a vizsgálatok. A közvetítő fél (a call centeren keresztül) dönti el, valóban jogos és indokolt-e az ügyféligény, és csak akkor támogatják a kérést, ha az szakorvos által indokolt, ha már panasz van. Így azonban nincs lehetőség preventív célú vizsgálatra.

  Ügyfeleinkkel mi közvetlen kapcsolatban vagyunk, így gördülékeny az ügyintézési folyamat: kényelmesen, közvetlenül velünk lehet időpontot egyeztetni, információt kérni és időpontot módosítani.

  Biztos egészségügyi védőháló egész évben - Budai Egészségközpont

  Az átalánydíjas csomagok árban mennyire versenyképesek?

  Létezik egy olyan törekvés, hogy a munkavállalók minél szélesebb körű szolgáltatást kapjanak, a másik, hogy munkaadói oldalról ezen szolgáltatás menedzselése kényelmesen és hatékonyan valósuljon meg úgy, hogy ne generáljon túl nagy költséget vállalati oldalon.

  Sokat dolgoztunk mi is azon, hogy optimális választ adjunk a különböző igényekre. Több mint két évtizede érhetők el a Budai Egészségközpontban átalánydíjas csomagok, melyeket most a megnövekedett piaci igényekhez igazodva megújítottunk. Programjaink ma már árban teljes mértékben versenyképesek a biztosítói konstrukcióval, miközben több szolgáltatást nyújtanak, tehát többet kap a páciens ugyanolyan árfekvésben.

  A versenyképes ár mellett hatalmas előny az igényre szabhatóság is. A cég adottságait, profilját és a létszámot figyelembe véve ügyfélre szabott, optimalizált megoldásokat kínálunk. A listaárak növekedését elnézve az átalánydíjas megoldás kiemelten jó választás lehet minden gondoskodó attitűdű cég számára. Budapesten három nagy, modern, igényesen kialakított rendelőegységben várjuk a pácienseket, ennek megfelelően elsősorban fővárosi, illetve főváros környéki partnerek érdeklődésére számítunk.

  Az átalánydíjas szolgáltatásokról bővebb információ kérhető a Budai Egészségközpont weboldalán.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább