2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Így futunk mi! - Müller Márk

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-04-29

    A különböző futóversenyeken egyre többen állnak rajthoz futócsapatunkból. Ennek apropójára úgy éreztük ideje, hogy meséljünk kicsit arról, hogy miként készülünk és futunk mi! 

    Reménykedünk, hogy még többen kedvet kapnak majd, hogy futócipőt húzzanak és nekiinduljanak a kilométereknek!

    Müller Márk - vállalati kiemelt ügyfélkapcsolati munkatárs

    banner-muller-mark

    Mióta futsz, milyen motiváció indított el?

    2012 ősze óta. Ki akartam szellőztetni a fejem, s ki szerettem volna futni magamból a lehúzó gondolatokat egy számomra nem könnyű időszak után. Persze ott volt az a motiváció is, hogy erősödjek akaratban és kitartásban és fizikailag is.

    Van kedvenc távod vagy van valami céltáv amit a jövőben el szeretnél érni? 

    A 7 és 10 km-es távokat szeretem. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy megpróbálkozzam valamikor a maratonnal, amihez a félmaratonon keresztül vezet az út az elképzelésem szerint.

    Fontos számodra, hogy időről-időre versenyeken is elindulj?

    Igen. Motivál, egyedi élményt ad, és ha csapatban futhatok, az különösen emeli a lelkiállapotomat, amit szeretek rendre átélni, megélni.

    Hallgatsz futás közben zenét? Ha igen, mit?

    Általában igen. Változó, hogy mit. Viszont ha van egy jó szám, akkor azt képes vagyok egymás után akár „végtelenszer” is meghallgatni. A legutóbbi versenyen Mika Happy ending c. dala zakatolt a fülemben, amit kb. 7-szer hallgattam végig. Ez a szám már többször segített nekem az életben, pl. az államvizsga előtt is ezzel hangoltam rá magam a megmérettetésre, főleg a dallama, ritmusa, hangulata miatt.

    Hol, milyen terepen futsz a leggyakrabban?

    Betonon vagy rekortánon.

    Egyedül futsz vagy segít ha társaságban edzel?

    Általában egyedül edzek, de legelső versenyre baráttal készültem. Jó volna visszatérni ehhez. Szerettem.

    Mi a legjobban a futásban, mit ad neked a futás?

    Hívószavaim: boldogság, felszabadulás, teljesítményélmény, gondolatszabadítás, frissesség, állóképesség (javítása), szeretet, „mint a szél”, transzállapot, önbizalom, egészségtudat, férfiasság.

    Változott valamit az egészségi állapotod amióta rendszeresen futsz?

    A rendszeresség jelenleg erős túlzás, de a válaszom: igen, mert pl. kispályás focin is többet tudok futni, és azt hiszem, jobban alszom (de ezt tudományos kísérlettel még nem bizonyítottam). Valamint szerintem a (mentálisan) tisztább gondolkodásomra is jó hatással volt eddig (de még ez sem bizonyított :) ).

    Van olyan ismerősöd akit te vettél rá a rendszeres mozgásra?

    Félig van, mert ő azóta „visszavonult”. De jó ötlet: futásmisszió.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont