2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  600 millió forintos fejlesztés

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-05-06

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  600 millió forintos, saját forrásból és banki hitelből finanszírozott fejlesztési projekt fejeződött be a napokban az Országos Gerincgyógyászati Központban.

  A többlépcsős beruházás utolsó fázisában a Budai Egészségközpont szakkórházaként működő intézmény radiológiai osztálya egy csúcskategóriás Siemens MR-berendezéssel gazdagodott, melynek köszönhetően jelentősen bővült a központ diagnosztikai spektruma. Ezt megelőzően, még szeptemberben adták át a szakkórház teljes körűen megújult Intenzív Terápiás Osztályát, amely kibővült műszerparkkal és megnövekedett kapacitással várja a pácienseket. A fejlesztések eredményeképp megnövekedett kapacitás kiszolgálását a tavasszal átadott, új digitális beteghívó rendszerrel ellátott központi betegfelvételi és adminisztrációs egység teszi gördülékennyé.

  intenziv-osztaly-budai-egeszsegkozpont-orszagos-gerincgyogyaszati-kozpont

  „A fejlesztések alapvető célja, hogy intézményünk infrastruktúráját minden területen felzárkóztassuk az itt folyó szakmai munka színvonalához, illetve megnövekedett feladataink ellátásához növeljük kapacitásainkat. Célunk, hogy pácienseinknek a legkiválóbb szolgáltatásokat nyújtsuk, melyhez elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. A megújított Intenzív Terápiás Osztály orvostechnológiai szempontból még magasabb szinten tudja támogatni a gerincgyógyászati ellátást, a részleg bővítése és az új eszközök pedig lehetővé teszik, hogy több beteget tudjunk ellátni. Az új CT-MR központunknak köszönhetően jelentősen bővül intézményünk vizsgálati spektruma és rövidül a várakozási idő is” – mondta Dr. Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont főigazgatója.

  Korszerű felszerelés az új Intenzív Terápiás Osztályon

  Az új Intenzív Terápiás Osztályt a már meglévő, 2006 óta működő intenzív osztály területén alakították ki. A részleg a beruházás eredményeképp építészetileg, gépészetileg és az orvosi műszerek szempontjából is teljes körűen megújult: tíz ággyal és nemzetközi mércével mérve is korszerű infrastruktúrával biztosítja az intézmény intenzív terápiás hátterét. A fejlesztéssel mintegy húsz százalékkal növekedhet a nagy, intenzív osztályos ellátást igénylő gerincműtétek száma.

  Bővül a vizsgálati lehetőségek száma az új MR-berendezéssel

  A kórház radiológiai osztálya egy 1,5 Teslás Siemens MAGNETOM Amira típusú MR-berendezéssel bővült, mely a német cég legújabb fejlesztése, számos olyan funkcióval és újítással, amely egyedülállóvá teszi ebben a kategóriában. Az új készüléknek köszönhetően jelentősen bővül az intézmény vizsgálati spektruma és kapacitása: az általános gerinc, ortopédiai és koponya vizsgálatok mellett arckoponya, szemüreg, koponyaüreg, illetve alhasi, kismedencei és speciális gasztroenterológiai vizsgálatok is végezhetők. A új készülék mellett továbbra is üzemel a központ nyitott MR-berendezése, így a szűk helyeket nehezen viselő, illetve klausztrofóbiás páciensek kivizsgálása ezután is megoldható.

  Új központi sterilizáló

  A fejlesztések részeként egy új, modern felszereléssel ellátott központi sterilizáló is épült. A részleg a követelményeknek minden szempontból megfelelő kialakításának és új, modern, nagy kapacitású berendezéseinek köszönhetően a minden igényt kielégítő sterilizálási minőség mellett gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb és kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont