2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    A vastagbélrák szűrés életet menthet!

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-03-21

    A gasztroenterológiai szakorvosi konzultációt 2017. február 7-től 28-ig 20% kedvezménnyel biztosítjuk.* Amennyiben a konzultáció során altatásos gasztroszkópiát, altatásos kolonoszkópiát vagy altatásos gasztroszkópiát és kolonoszkópiát javasolnak orvosaink, úgy ennek díjából, ill. az ehhez szükséges labor- és EKG vizsgálatok díjaiból is 20% kedvezményt adunk, amennyiben a vizsgálatok 2017. március 31-ig zajlanak le.**

    colonoscopia

    Kiknek javasolt a vastagbéltükrözés?

    • 50 év felettieknek
    • dohányosoknak
    • akiknek a családjában már előfordult vastagbéldaganatos megbetegedés 
    • az ülőmunkát végzőknek, ill. akik mozgásszegény életmódot folytatnak 
    • akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt és rostszegény, zsíros, fűszeres ételeket 
    • akiknek már voltak bélrendszeri gondjai, például korábban bélpolipot találtak és távolítottak el a bélfalukról, vagy krónikus gyulladásos bélbetegségben szenvednek
    • akiknél az alábbi tünetek jelentkeznek:

      a székletben vér jelenik meg

      visszatérő, mással nem magyarázható emésztési panaszok jelennek meg, például puffadás, hasgörcs, székelési nehézségek, felváltva hasmenés és székrekedés jelentkezik, vagy ha ceruzavékonyságú a széklet

      váratlan fogyás, gyengeség, étvágytalanság, vérszegénység esetén

    Amennyiben Ön a fenti rizikócsoportba tartozik, ill. ilyen tünetei jelentkeztek, haladéktalanul forduljon gasztroenterológus szakorvosunkhoz, aki részletesen kikérdezi és megvizsgálja Önt, majd eldönti, hogy szükséges-e a vastagbéltükrözés elvégzése.

    Hogyan történik a vizsgálat?

    A vizsgálat altatásban teljesen fájdalommentes! A Budai Egészségközpont Intenzív Osztálya kórházi szintű szakértelmet és biztonságot garantál az altatáshoz. A vizsgálat időtartama általában 15-30 perc.

    A vizsgálat során egy speciális műszert, úgynevezett kolonoszkópot vezetünk a vastagbélbe a végbélnyíláson keresztül. Az eszköz végén fényforrás, egy miniatűr kamera és egy parányi hurokszerű eszköz van, amely szövetminta vételére is alkalmas.

    Új, csúcstechnológiás készülékünk a korábbiaknál sokkal hatékonyabban és a beteg számára kíméletesebben történhet a tápcsatorna betegségeinek, a vastagbél elváltozásainak diagnosztikája. A FUJINON legújabb fejlesztésű 600-as rendszere HD-minőségben, élesebb, nagyítható képpel, optikai kontrasztfokozó technikákkal (FICE) teszi lehetővé az elváltozások korai felismerését, a minden eddiginél pontosabb szövetmintavételt. A colo-assist technológia révén a vizsgáló eszköz jobban alkalmazkodik a bél kanyarulataihoz, így biztosítja a kíméletes bevezetést és a könnyű előrehaladást a vastagbélben.

    A Budai Egészségközpont az első olyan hazai magánintézmény, amely rendelkezik ezzel a korszerű, a vastagbél vizsgálatot minden eddiginél hatékonyabbá tévő rendszerrel.

    A beavatkozást követően, amennyiben nem lép fel komplikáció, a páciens kísérővel még aznap hazamehet. (Autót viszont még nem vezethet.)

    Megelőző vizsgálatok

    Fontos, hogy amennyiben szakorvosunk altatásos beavatkozást javasolt, azt megelőzően előkészítő vizsgálatokra is szükség van, amelyekről orvosa tájékoztatja Önt.

    Az altatáshoz mindenképpen szükséges vérvétel és EKG. Ha Ön 6 héten belüli leletekkel rendelkezik és orvosa ezeket megfelelőnek találja, akkor nem szükséges újabb vizsgálat. Természetesen az altatás előtt az altatóorvos megvizsgálja Önt és áttekinti leleteit. Amennyiben Önnek valamilyen krónikus betegsége (szívbetegség, cukorbetegség stb.) van, amely az altatás szempontjából kockázatot jelenthet, akkor orvosa a vizsgálatot megelőző konzultációt javasol az altatóorvosnál annak eldöntésére, hogy altatható-e és ha igen milyen további előkészületek szükségesek.

    Az altatásos vizsgálat előtt 4 órával már folyadékot (vizet sem) fogyaszthat!

    Amennyiben véralvadásgátló gyógyszert szed, kérjük előre jelezze a vizsgáló orvosnak!

    Technikai részletek

    • Helyszín: 1126 Budapest, Királyhágó u. 1.-3.
    • Bejelentkezés: +36-1-489-5200
    • A vizsgálaton való részvétel feltétele a betöltött 18. életév. A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható. A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.
    • 14 éves korig rendelkezésre áll gyermekgasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat, amelyet dr. Géczi Mária végez, 20.000 Ft helyett 16.000 Ft-os kedvezményes áron. Gyermekek esetében a Budai Egészségközpontban endoszkópos vizsgálatra nincs lehetőség!

       

      * A szakorvosi konzultáció díja a szakorvostól függ, így a kedvezményes árak 2017. február 7. és 28. között a következőképpen alakulnak:
      Gasztorenterológiai szakorvosi vizsgálat - dr. Darvas Emília, dr. Sike Róbert, dr. Topa Lajos, dr. Tóth G. Tamás, dr. Varga Márta 20.000 Ft helyett 16.000 Ft
      Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat - dr. Gyökeres Tibor, dr. Juhász Márk, dr. Péter Zoltán: 23.000 Ft helyett 18.400 Ft

      Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat - dr. Demeter Pál: 25.000 Ft helyett 20.000 Ft.

      ** A kedvezmény altatás nélkül igénybe vett vizsgálatra nem vonatkozik. Az altatásos gasztroenterológiai vizsgálatok kedvezményes árai 2017. február 7. és március 31. között a következőképpen alakulnak:
      Az altatásos vastagbéltükrözés díja 95.000 Ft helyett 76.000 Ft.

      Az altatásos gasztroszkópia kedvezményes díja 70.000 Ft helyett 56.000 Ft.
      Az altatásos gasztroszkópia és kolonoszkópia együttes díja 140.000 Ft helyett 112.000 Ft.

       

      Az EKG és laborvizsgálat kedvezményes csomagára: 8000 Ft helyett 6400 Ft.

       

      Az esetlegesen szükséges kiegészítő vizsgálatok díjaival kapcsolatban érdeklődjön az ügyfélszolgálat munkatársainál!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont