2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Professzorrá nevezték ki dr. Máthé Zoltán sebész főorvost

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-08-22

    Dr. Máthé Zoltán kiemelt szakterülete a májsebészet, az epeúti és hasnyálmirigy (HPB) sebészet, az endokrin betegségek sebészi kezelése, valamint a máj, vese és hasnyálmirigy transzplantációja. Két évet Genfben és Torontóban, hat évet pedig Németországban dolgozott egyetemi klinikákon, ahol olyan tudással gazdagodott a máj és epeúti sebészet, valamint a hasi szervek transzplantációja területén, amely itthon úttörőnek számít. Sokrétű munkásságának eredményeként professzorrá nevezték ki.

    mathe-zoltan-professzor

    Mi a feltétele annak, hogy valaki professzori kinevezésben részesüljön?

    A kinevezést pályázat útján lehet elnyerni, a professzori pozíciót a rektor és az egyetem vezetése írja ki.  A több részből álló pályázatban igen szigorú kritériumoknak kell megfelelni. A bírálók megvizsgálják a pályázó tudományos munkásságát, publikációit, eddigi oktatói tevékenységét és azt, hogy a hazai és nemzetközi tudományos közvéleményben milyen az elismertsége. A komplett anyag az én estemben 270 oldalt tett ki. Ez több fórumon is keresztülment. Első körben az egyetem által kijelölt szakmai bizottság vizsgálta meg, majd a kari tanács szenátusa, ezt követően pedig a Magyar Tudományos Akadémiához tartozó Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság értékelte. A sikeres, pontozásos értékelés után az egyetem és Balog Zoltán miniszter úr felterjesztettek a köztársasági elnök úrnál erre a professzori kinevezésre.

    Mekkora mérföldkőnek számít ez a kinevezés az Ön karrierjében?

    A professzori kinevezés az eddigi munkám elismerése, ami nagy megtiszteltetés. Lehetőséget teremt nemzetközi kollaborációkra, újabb tudományos együttműködésekre, és a szakma még magasabb szintű művelésére.

    Mi az, ami a munkáját igazi sikerélményt jelent?

    Igazán nagy örömet a hétköznapok során a betegellátás, a májsebészet és –transzplantáció okoz. Az ezeken a területeken szerzett tapasztalataimat és tudásomat mind az oktatói, mind a tudományos kutató munkámban kamatoztatom.

    Lassan egy éve erősíti a Budai Egészségközpont sebész orvosi csapatát. Hogy érzi magát nálunk?

    Szeretek ide járni, mivel kulturált körülmények között, rohanás és kapkodás nélkül van időm a páciensekkel foglakozni. A megfelelő időt és törődést szánhatjuk mindenre.

     A cikk Dr. Máthé Zoltán közreműködésével készült.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont