2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Bemutatjuk új pulmonológusunkat, dr. Strausz Jánost

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-09

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  Új pulmonológussal, onkológussal bővült a Budai Egészségközpont csapata! Dr. Strausz Jánost arra kértük, hogy meséljen szakmai életéről, és arról, hogy milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban.

  Meséljen a szakmai előmeneteléről, eredményeiről!

  A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem. Kórbonctanból, tüdőgyógyászatból, klinikai onkológiából és pulmonológiai rehabilitációból szereztem szakképesítést. Humbold ösztöndíjasként dolgoztam Németországban. Érdeklődési/kutatási tevékenységem közé sorolhatók a tüdőbetegségek korai diagnózisa, az endoscopos diagnosztikus és terápiás beavatkozások, valamint az tüdőfibrózis és a COPD. E területeken számos nemzetközi klinikai gyógyszervizsgálatban vettem részt. Klinikai tevékenységem mellett Ph.D., majd a Magyar Tudományos Akadémia Doktora minősítéseket értem el. Osztályvezető főorvos, később főigazgató voltam az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság főtitkára, majd elnöke voltam.

  strausz-janos-dr
  dr. Strausz János

  Milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek a Budai Egészségközpontban?

  Tüdőbetegségek diagnózisa és kezelése miatt kereshetnek, beleértve az asthmas, COPD-s, tüdőgyulladásban, tüdőfibrózisban szenvedő, valamint a tüdődaganatos betegeket.

  Melyek a leggyakoribb problémák, amivel Önhöz fordulnak?

  Leggyakoribb a krónikus köhögés, nehézlégzés, hörgőgyulladásra jellemző fokozott légúti váladék képződés, illetve az egyéb vizsgálatok során felfedezett radiológiai eltérések jelentik a problémák többségét.

  Milyen vizsgálati módszereket alkalmaz?

  Előzmények-kórtörténet megismerése, fizikális vizsgálat, különböző képalkotás módszerek, légzésfunkció, allergológiai vizsgálat. A hörgők endoscopos vizsgálata (altatásban) bevezetés alatt van.

  Milyen esetekben muszáj orvoshoz fordulni?

  Nehézlégzés, krónikus köhögés, vérköpés, ismert tüdőbetegségek állapotromlása, a megszokott terápia hatástalansága, illetve általános tünetek – étvágytalanság-fogyás, mellkasi fájdalom – megjelenése esetén indokolt az orvosi kivizsgálás.

  Mit tehetünk a prevenció érdekében?

  A legfontosabb teendők a dohányzásról való leszokás. Emellett gondot kell fordítani munkahelyi és az otthoni légúti károsító anyagok (beleértve az allergéneket) elkerülésére, illetve a rendszeres testmozgásra és az ideális testsúly megközelítésére. A fokozottan veszélyeztetett egyének (pl. dohányzók) rendszeres szűrővizsgálata pedig kifejezetten ajánlott.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont