2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kórházfejlesztés
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    4 dolog, ami miatt érdemes egészségpénztári taggá válni

    Létrehozás dátuma: 2024. Augusztus 5. Hétfő 12:44

    Az egészségügyi kiadások (gyógyszer, magánorvosi ellátás, stb.) a legutóbbi hivatalos adatok szerint a magyar háztartások költéseinek átlagosan 5,4%-át teszik ki. Fontos tehát, hogy kihasználjunk minden kínálkozó lehetőséget, amellyel spórolhatunk – az egyik ilyen egyszerű megoldás az egészségpénztári tagság.

    Hogy miért éri meg belépni egy egészségpénztárba? Íme a 4 legfontosabb érv!

    1. 20% adó-visszatérítést kapunk

    Az egészségpénztári számlára befizetett összeg után 20% adó-visszatérítést igényelhetünk. Ennek a maximuma 150 ezer Ft, amelyhez éves szinten az egészségpénztári számlánkra 750 ezer Ft-ot kell befizetni, majd onnan elkölteni. (Kiadás gyanánt minimális működési költséggel is számolnunk kell.)

    A befizetés után járó adó-visszatérítést a következő évben kapjuk meg az EP (egészségpénztár) számlánkra, miután a pénztári igazoláson szereplő összeget feltüntettük adóbevallásunkban, és elküldtük azt az adóhatóságnak.

    A befizetés történhet általunk, tehát magánszemély révén, de a munkaadónk is dönthet úgy, hogy cafeteria keretében hozzájárul az egészségpénztár-számlánk gyarapításához, és ezáltal az adóból visszaigényelhető összeg növeléséhez.

    2. Rengeteg termék és szolgáltatás elszámolható

    Nem is gondolná az ember, mennyi minden finanszírozható EP-kártyával! Nemcsak gyógyszereket, szemüveget, kontaktlencsét, gyógyászati segédeszközöket, hanem többek között gluténmentes élelmiszereket, törlőkendőt, pelenkát, cumit, cumisüveget, babanaptejet, fürdetőt is lehet vele vásárolni, sőt, rendezhető vele a lakáshitel-törlesztés és a gyerek beiskolázása, albérleti díja is!

    A legfontosabb azonban az, hogy magánorvosi szolgáltatások, fogászat, gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápiás kezelések, szűrővizsgálatok is finanszírozhatók egészségpénztári kártya segítségével!

    Lehetőségünk van készpénzes vagy más bankkártyával történő fizetésre is, ha nincs EP-bankkártyaterminál az adott szolgáltatónál. Ilyen esetben számlát kell kérnünk, amelyet villámgyorsan, online is feltölthetünk a profilunkhoz a pénztár weboldalán.

    3. Extra kedvezményeket is kaphatunk

    Vannak üzletek és egészségügyi szolgáltatók, akik extra kedvezményt biztosítanak az egészségpénztári tagoknak. Ez lehet alkalmi vagy állandó jellegű is. Az adóvisszatérítés és az extra kedvezmény mértéke együtt már elérheti akár a 30 százalékot is! (Ilyen partneri együttműködés él például az OTP Egészségpénztár és a Budai Egészségközpont között, ahol az OTP EP-tagok 10% állandó kedvezményben és extra időszakos engedményekben részesülnek.)

    4. Családtagjaink költségeit is elszámolhatjuk

    Megjelölhetjük családtagjainkat kedvezményezettként, ezután már elszámolhatóvá válnak a rájuk vonatkozó egészségügyi kiadások is. Hogy még egyszerűbb legyen a folyamat, akár – a mi számlánkhoz tartozó – társkártyát is igényelhetünk számukra, így még könnyebb lesz maximalizálnunk az adónkból visszakapott összeget és kedvezményeket.

    Amennyiben ön is szeretne belépni az OTP Egészségpénztárba, és ezáltal adó-visszatérítésben és egészségközpontunkban extra kedvezményekben részesülni, kérjük, igényeljen egészségszámlát az OTP felületén, vagy jelezze szándékát intézményünk valamelyik recepcióján.

    A cikk az OTP Egészségpénztár közreműködésével készült.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A Budai Egészségközpontban öt helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Fizessen nálunk is OTP egészségkártyával!

    Takarítson meg akár 30%-ot! Tovább >>