2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  A Budai Egészségközpont mint nemzetközi oltóhely

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-07-11

  A Budai Egészségközpont, Budapest egyik vezető magánegészségügyi intézménye nemzetközi oltóhely státuszt kapott az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályától, így a nemzetközi érvényű oltási bizonyítvány kiállítása mellett a nemzetközi utazásokkal kapcsolatos tanácsadásra is jogosult.

  Ha a célállomás fokozottan veszélyes bizonyos betegségeket illetően, illetve az adott ország konkrét védőoltásokat követel, azokat a kijelölt oltóközpontokban, így többek között a Budai Egészségközpontban lehet beszerezni, illetve beadatni. A nemzetközi utazást megelőzően a központ kiállítja a beadott védőoltásokról szóló igazolásokat, illetve bevezeti a Nemzetközi Oltási Bizonyítványba is.

  "Az oltások beadásán túl a WHO jelentéseit figyelembe véve értesítjük a hozzánk forduló utazókat az esetleges helyi járványokról, illetve naprakész információkkal rendelkezünk a világban kialakult fertőzéseket illetően. Hasznos tanácsokkal látjuk el partnereinket a betegségek megelőzésével és az egészség megőrzésével kapcsolatban, amely különösen fontos a jelenleg terjedő H1N1, új típusú influenzavírus esetében is" - mondta Kiss András a Budai Egészségközpont marketing és értékesítési igazgatója.

  Az oltásokat mindig személyes tanácsadás előzi meg, hiszen a kockázatok felmérésekor az utazás időtartamán és a körülményein kívül egyéb szempontok - az utazó kora, egészségi állapota, terhesség és az eddig beadott oltások - is szerepet játszanak. Magyarországon ma 21 betegséggel szemben van aktív immunizációra lehetőség, és az oltóhelyeken biztosított a gyakran igényelt oltóanyagok folyamatos pótlása.

  A külföldi utazás előtt 6 héttel már célszerű az oltással és tanácsadással kapcsolatban időpontot egyeztetni, mivel legalább ennyi időre van szükség a sorozat-védőoltások hatásának kialakulásához. Kötelező például a külföldre utazó magyar állampolgárok sárgaláz elleni védőoltása, ha olyan országba utaznak, ahol sárgaláz veszély van.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont