2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Húsvét utáni jóvátétel, avagy jöhet a tavaszi megtisztulás

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-06-29

  Hogyan kezdjünk hozzá?

  Sonka, tojás, krémes és habos sütemények, na meg a locsolkodást kísérő koccintások mind-mind elmaradhatatlan kellékei a húsvétnak. Nehéz, sőt szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek, aztán az ünnep után jön a lelkiismeret-furdalás, meg az önostorozás, nem kellett volna, nem ennyit kellett volna enni-inni. Nem érdemes ezen sokat búslakodni, inkább ragadjuk meg az alkalmat, és vágjunk bele egy kis „tavaszi megtisztulásba”. Arról, hogy milyen módszereket vethetünk be ilyenkor életmód tanácsadónk mesél részletesebben.

  husveti-0

  Hosszú távon az lenne a legcélravezetőbb, ha a megelőzés jegyében az ünnepek alkalmával is megpróbálnánk egészségesebb ételeket fogyasztani. Azonban, ha már elfogyott az a finom sonka, és üres a süteményes tálca is, akkor se bánkódjunk, hanem adjunk lehetőséget a testünknek, hogy a feleslegesen bevitt, káros anyagokat lebonthassa, kiüríthesse. Engedjünk egy kis pihenést az emésztőrendszerünknek, és már néhány nap alatt érezni fogjuk az eredményét: több energiánk lesz, fittebbek, szellemileg is frissebbek leszünk, emésztésünk helyreáll, és könnyebbnek érezzük magunkat.

  „Többféle módszert is bevethetünk, de mielőtt bármely kúrába belekezdünk, kérjük ki szakember véleményét, hogy a számunkra legmegfelelőbbet választhassuk ki. Salaktalanítást és tisztítást végezhetünk diétával, vagy elősegíthetjük a folyamatot L-karnitin tartalmú zsírégető, króm és kolin tartalmú anyagcserét kiegyensúlyozó készítményekkel is. Az ananászban található bromelainnal, a papayában megtalálható papainnal, Pu-Erh teával vagy akár egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajtával, a spirulinával is előmozdíthatják a megtisztulást. Mindezek mellett különböző fizikai módszerek is segíthetnek: masszázsokkal, köpölyözéssel, moxa terápiával javíthatjuk a kúra hatékonyságát. A természetes öntisztítást támogathatjuk homeopátiával, de egy néhány napos böjt is látványos eredményt hozhat” – mondta el a doktornő.

  Egy-egy ilyen sikeres kúra pozitív élményei pedig erőt adhatnak ahhoz is, hogy belevágjunk a hosszú távú életmódváltásba. Megváltoztassuk eddig berögzült szokásainkat, étrendünket, elkezdjünk rendszeresen mozogni, megteremtsük az egyensúlyt a munka és magánélet között. Elinduljunk egy úton, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy jobban megismerjük önmagunkat, hogy tudatosabban éljük életünket, és hogy egészségesebbé váljunk.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont