• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Húsvét utáni jóvátétel, avagy jöhet a tavaszi megtisztulás

  Hogyan kezdjünk hozzá?

  husveti-0

  Sonka, tojás, krémes és habos sütemények, na meg a locsolkodást kísérő koccintások mind-mind elmaradhatatlan kellékei a húsvétnak. Nehéz, sőt szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek, aztán az ünnep után jön a lelkiismeret-furdalás, meg az önostorozás, nem kellett volna, nem ennyit kellett volna enni-inni. Nem érdemes ezen sokat búslakodni, inkább ragadjuk meg az alkalmat, és vágjunk bele egy kis „tavaszi megtisztulásba”. Arról, hogy milyen módszereket vethetünk be ilyenkor életmód tanácsadónk mesél részletesebben.

  Hosszú távon az lenne a legcélravezetőbb, ha a megelőzés jegyében az ünnepek alkalmával is megpróbálnánk egészségesebb ételeket fogyasztani. Azonban, ha már elfogyott az a finom sonka, és üres a süteményes tálca is, akkor se bánkódjunk, hanem adjunk lehetőséget a testünknek, hogy a feleslegesen bevitt, káros anyagokat lebonthassa, kiüríthesse. Engedjünk egy kis pihenést az emésztőrendszerünknek, és már néhány nap alatt érezni fogjuk az eredményét: több energiánk lesz, fittebbek, szellemileg is frissebbek leszünk, emésztésünk helyreáll, és könnyebbnek érezzük magunkat.

  „Többféle módszert is bevethetünk, de mielőtt bármely kúrába belekezdünk, kérjük ki szakember véleményét, hogy a számunkra legmegfelelőbbet választhassuk ki. Salaktalanítást és tisztítást végezhetünk diétával, vagy elősegíthetjük a folyamatot L-karnitin tartalmú zsírégető, króm és kolin tartalmú anyagcserét kiegyensúlyozó készítményekkel is. Az ananászban található bromelainnal, a papayában megtalálható papainnal, Pu-Erh teával vagy akár egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajtával, a spirulinával is előmozdíthatják a megtisztulást. Mindezek mellett különböző fizikai módszerek is segíthetnek: masszázsokkal, köpölyözéssel, moxa terápiával javíthatjuk a kúra hatékonyságát. A természetes öntisztítást támogathatjuk homeopátiával, de egy néhány napos böjt is látványos eredményt hozhat” – mondta el a doktornő.

  Egy-egy ilyen sikeres kúra pozitív élményei pedig erőt adhatnak ahhoz is, hogy belevágjunk a hosszú távú életmódváltásba. Megváltoztassuk eddig berögzült szokásainkat, étrendünket, elkezdjünk rendszeresen mozogni, megteremtsük az egyensúlyt a munka és magánélet között. Elinduljunk egy úton, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy jobban megismerjük önmagunkat, hogy tudatosabban éljük életünket, és hogy egészségesebbé váljunk.