2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Élvonalban az Országos Gerincgyógyászati Központ

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-05-06

    Mozgalmas évet tud maga mögött az Országos Gerincgyógyászati Központ, ahol megújult az intenzív osztály és a központi sterilizáló, új betegfelvevő adminisztrációs központot hoztak létre, valamint egy Magyarországon egyedülálló, csúcskategóriás MR-készüléket is üzembe helyeztek. A fejlesztésekről, eredményekről, valamint az intézet kerületben betöltött szerepéről dr. Varga Péter Pál főigazgatóval beszélgettünk.

    Dr. Varga Péter Pál az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója.

    Miközben a fővárosi kórházak némelyikében az évtizedek óta pusztuló épületek, elavult orvosi eszközök képviselik az állandóságot, addig itt, a gerincgyógyászati központban az újabb és újabb korszerűsítési munkák a hétköznapok részeivé váltak. Hogyan tudnak ilyen ütemben fejlődni?

    A Budai Egészségközpont magán-egészségügyi vállalkozásként üzemelteti szakkórházát, az Országos Gerincgyógyászati Központot, ami viszont egy közfinanszírozott intézmény, s mint ilyen, a hazai gerincgyógyászat csúcsszerve. Minden befektetésünk kettős célt szolgál: egyfelől a gerincgyógyászat nemzetközi színvonalát követjük, illetve bizonyos tekintetben diktáljuk, amihez megfelelő orvosi technológia szükséges, másfelől pedig itt van a Budai Egészségközpont magánellátó tevékenysége, ami ugyanezt a technológiát kiválóan tudja használni. Ezért állandó fejlesztésben vagyunk, de az idei év a korábbiakhoz képest is nagy előrelépést jelentett. A hatszázmillió forintos összköltségvetésű beruházásokra a saját költségvetésünk terhére, banki háttérrel került sor, mi ugyanis céges formában működő egészségügyi intézményként nem tudunk uniós pályázatokon támogatást igényelni.

    Bemutatná az idei fejlesztéseket?

    Kialakítottunk az intézetben egy új betegfelvevő központot, amely látványosan megkönnyítette a beérkező járó- és fekvőbetegek adminisztrációját. Ezt követően adtuk át – egy csaknem kétszázmillió forintos beruházás eredményeként – a kibővült, tízágyas intenzív terápiás osztályunkat, ahol a teljes körű építészeti, gépészeti és orvostechnológiai felújítás nyomán már nemzetközi mércével mérve is korszerű infrastruktúrával tudjuk biztosítani az intézmény intenzív terápiás hátterét. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert kifejezetten hosszú, akár tizenöt-húsz órás gerincműtéteket is végzünk itt, és ezeknek az operációknak a megfelelő minőségű altatóorvosi, intenzív osztályos háttere esszenciális kérdés. Örömmel adhatok hírt arról is, hogy az ősz folyamán beszereztünk egy csúcskategóriás, Magyarországon elsőként alkalmazott MR diagnosztikai készüléket. Ennek beüzemelésével már két MR- és egy CT-berendezést tudunk egyidejűleg használni az újonnan kialakított diagnosztikai központban. Az előbbi beruházásokkal egyidejűleg egy magas fokon automatizált központi sterilizáló osztályt is létrehoztunk, ezzel tovább tudtuk növelni a betegellátás biztonságát.

    Korábban sok időt, akár éveket is várni kellett a közfinanszírozott gerincműtétekre. Ma már jobb a helyzet?

    A kormány két éven keresztül extra forrásokat biztosított a várólistán felgyülemlett betegcsoport operálásához, így ma már sokkal jobb a helyzet. Életemben először jutottunk el oda, hogy fél éven belül mindenkinél el tudjuk végezni a szükséges műtétet, ami rendkívül nagy eredmény.

    Háziorvosi beutalóval az egész országból fogadnak betegeket. Előnyt élveznek intézetükben a hegyvidéki lakosok?

    A járóbeteg-forgalmunk többségét a kerületi lakosok teszik ki, ezért az itt élőkkel, valamint a hegyvidéki háziorvosokkal való viszonyunk kiemelt jelentőséggel bír. A háziorvosok számára teljes mértékben hozzáférhető az OEP-finanszírozott tevékenységünk, de ezen túlmenően is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni: például ha felhív minket egy háziorvos akár péntek délután, hogy fogadni kellene egy sürgős beavatkozást igénylő beteget, akkor kapacitásaink függvényében nem az ügyeletes traumatológiai intézetbe küldjük tovább, hanem felvesszük kerületi lakosként. Senki sem kényszerít erre bennünket, ezt egyszerűen a kerületi kapcsolatrendszerünkre való tekintettel nyújtjuk a lakosságnak. A hegyvidékiek a Budai Egészségközpont magánellátásai esetében is előnyt élveznek, hiszen ezeket a szolgáltatásokat tíz százalék kedvezménnyel vehetik igénybe a Hegyvidék Kártyák tulajdonosai.

    forrás: Hegyvidék Újság (2015. december 3.)

    fotó: Sárközy György


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont