2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Komplex fogágybetegség szűrés

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-04-19

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  fogágy gyulladásos betegségei a lakosság jelentős százalékát érintik, és előrehaladott, kezeletlen esetekben a fogak meglazulásához, elvesztéséhez vezethetnek. Jelentkezzen be komplex fogágybetegség szűrésünkre, amely 2016. szeptember 1. és szeptember 30. között 20.000 Ft helyett 18.000 forintos áron vehető igénybe! *

  Kiknek ajánlott a szűrés?

  Az időben diagnosztizált fogágybetegség azonban a megfelelő módszerekkel kezelhető, a fogak elvesztése megelőzhető, és a folyamat még előrehaladott esetekben is stabilizálható! Az életkor előrehaladtával nő a fogágybetegség kialakulásának a kockázata, a 45 éves kor felettieknek 80%- át érinti a probléma, de az agresszívabb típusú fogágybetegség már sokszor egészen fiataloknál (20-as, 30-as korosztály) is jelentkezhet!

  A fogászat az orvostudomány azon ága, mely a teljes szájüreg problémáival, betegségeivel foglalkozik.

  Fogszabályozót viselőknél, fogtorlódások esetén a nehezebb tisztíthatóság miatt szintén gyakoribb az ínygyulladások kialakulása, így sok esetben már gyerekek, kamaszok is érintettek.

  Terhesség esetén a bekövetkező szervezeti változások miatt és bizonyos gyógyszerek szedése során is kialakulhat komoly íny – és fogágygyulladás, amely kezelhető.

  Tudjon meg többet a fogágybetegségről 

  Miért fontos a kezelés?

  A fogágybetegségek komoly góc- és veszélyforrást jelentenek. Bizonyított összefüggés van a fogágybetegség és különböző szív- és érrendszeri betegségek között (pl. szívbelhártya-gyulladás), valamint koraszülés, hajhullás, ízületi problémák, légúti betegségek hátterében is szerepelhet.

  Kezeletlen eseteknél a fogak, illetve a már szájban lévő implantátumok meglazulhatnak, így akár el is veszítheti azokat a beteg. A fogágybetegség esetén a szájban lévő agresszív baktériumok rendkívül veszélyesek a szervezet egészére.

  Komplex szűrővizsgálatunkkal kóros szájnyálkahártya-elváltozások és daganatos szájüregi elváltozások is kiszűrhetőek.

  Hogyan zajlik a vizsgálat?

  Intézményünkben komplex, egyénre szabott fogágybetegség-szűrést, rizikóanalízist, szaktanácsadást és kezelést végzünk.

  A vizsgálatok során panorámaröntgen felvételt készítünk, feltérképezzük az adott szervezeti hátteret, betegségeket, kockázati tényezőket és ezek figyelembe vételével végezzük el a szükséges kezeléseket, amelyeket személyre szabott szájhigiéniai és életmódvezetési tanácsadással is kiegészítünk.

   Pácienseinken egyénre szabott, részletes szakorvosi állapotfelmérés végzünk. Fennálló íny- és fogágybetegség esetén ennek alapján alakítjuk ki a szükséges kezelési tervet, a betegekkel szoros együttműködésben és velük mindent részletesen egyeztetve.

  A különböző betegségekkel való összefüggések miatt a fogágybetegség szűrést a többi szakterület kollégáival szoros együttműködésben végezzük el.

  Mivel fogágybetegségek esetén sokszor családi halmozódás is kimutatható, családi szűrővizsgálat javasolt a fiatalabb korosztály rizikószűrésére és a későbbi fogágybetegség megelőzésére.

  Mi történik a kezelést követően?

  Pácienseinket megtanítjuk a különböző otthoni tisztítási módszerekre. A fogágybetegségnek leginkább kitett személyek esetén a Budai Egészségközpont többi szakterületén dolgozó orvos kollégákkal együttműködve dolgozunk a betegek állapotának javításán és a problémák komplex kezelésén.

  Érdemes minél előbb bejelentkezni, mert szabad helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre! A kedvezmény a 2016. szeptember 1. és szeptember 30. között igénybe vett szakorvosi vizsgálatokra érvényes. Más kedvezménnyel nem vonható össze. Amennyiben a fogágybetegség szűrésen túlmutató plusz vizsgálatok elvégzésére kerül sor, azok listaáron vehetőek igénybe, plusz költséget képeznek.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont