2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Dr. Madarasi Anna Batthyány-Strattmann László-díjat kapott

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-03-18

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  Ezúton is szeretnénk gratulálni Dr. Madarasi Annának, hogy az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája és kimagasló teljesítménye elismeréseként idén elnyerte a Batthyány-Strattmann László-díjat.

  madarasi-anna-elismeres-1

  Mit kell tudni a Batthyány-Strattmann László-díjról?

  A „szegények orvosaként” emlegetett németújvári hercegről elnevezett életműdíjat 1999-ben alapították. A díj évente legfeljebb 30 embernek adományozható, olyanoknak, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi, szociális és családvédelmi ellátás fejlesztéséhez. A díjazottak bronzból készült emlékérmet, oklevelet és pénzjutalmat kapnak.

  Batthyány-Strattmann László-díj 2017

  Idén a Pesti Vigadó dísztermében osztotta ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Batthyány-Strattmann László-díjakat, a Semmelweis Ignác- és a Pro Sanitate díjakkal egyetemben. Ezeken kívül miniszteri elismerő okleveleket is adtak át.

  Nagy büszkeség, hogy 2017-ben intézményünk egyik orvosa, Dr. Madarasi Anna (csecsemő és gyermek tüdőgyógyász, allergológus, klinikai immunológus) Batthyány-Strattmann László-díjban részesült. Ez az elismerés is bizonyítja, hogy szakmai munkája és teljesítménye példaértékű.

  Dr. Madarasi Annát a díjjal és a Budai Egészségközponttal kapcsolatban kérdeztük.

  Mit jelent az Ön számára ez a szakmai elismerés?

  M.A.: A díjra a Magyar Gyermekorvosok Társasága terjesztett fel a Szent János Kórház vezetősége támogatásával. Természetesen meglepődtem, miért pont én, ugyanakkor nagy öröm, hogy a szakma elismeri a munkámat. Szerencsés vagyok, mert több munkahelyem volt, és mindenütt olyan emberek vettek körül, akik mellett szívesen dolgoztam. Vezetőként is azt vallom, hogy a jó munkahelyi légkör, a tenni akarás elfeledteti velünk a mindennapi nehézségeket, legyen az egy nehezebben kezelhető család vagy nem mindig ideális körülmények. 

  Mióta dolgozik a Budai Egészségközpontban és milyenek az itteni tapasztalatai?

  M.A.: A Budai Egészségközpontban 2 éve dolgozom, nagyon élvezem az itteni munkát. Elsősorban a szervezettség ragadott meg, de természetesen rám is hat a kellemes környezet. Nekem nagyon fontos, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyen a munkahelyi légkör és ezt itt megtalálom. 

  Milyen volt a díjátadó?

  M.A.: A díjátadás 2017. július 3-án délután a Pesti Vigadóban volt. A nagy melegben frissítőkkel, kávéval várták a résztvevőket. A nagyon kedves fogadtatás után rövid eligazítást kaptunk a ceremónia lezajlásáról. A terem gyönyörű volt, virágokkal szépen feldíszítették. A díjak átadása közben színvonalas zenei műsor volt a Virtuózok győzteseivel. Abouzahra Amira – hegedűs kislány –fantasztikus volt!

  Külön öröm, hogy ezen a napon egy másik munkatársunk, az Országos Gerincgyógyászati Központ egyik gyógytornásza, Lositsné Rozbora Andrea is Batthyány-Strattmann László-díjat kapott. Kivételes megtiszteltetés, hogy egy gyógytornász részesült a többnyire orvosoknak átadott díjban. Andreának is szívből gratulálunk, a vele készített interjú ide kattintva olvasható el.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont