2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzzsal a koronavírus ellen

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-02

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  Intézetünk a kialakult népegészségügyi helyzetben minden erőforrását a járvány elleni harcnak szenteli. Ezért döntöttünk úgy, hogy a magánrendeléseket és a nem akut gerincgyógyászati ellátást felfüggesztve járványkórházzá alakulunk.

  Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzs használatban.

  Büszkék vagyunk arra, hogy a felkészülés során nemcsak kollégáink szakmai tudására és emberi elkötelezettségére számíthatunk, de innovációs készségeikre is!

  Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzs virtuális modellje.

  Az Országos Gerincgyógyászati Központ Kutatás-Fejlesztési részlegén belül működő In Silico Biomechanikai Labor munkatársai, Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron - a Do3D Innovations nevű , Bartos Márton által vezetett magyar start-up céggel együttműködve - dolgozták ki a klinikai 3D-nyomtatás technológiáját és tudományos alapjait.

  Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzs nyomtatása.

  E közös munka tette lehetővé, hogy most rekordidő alatt fejlesszék ki azt a technológiát, mellyel saját gyártású, a vírus elleni küzdelemben nélkülözhetetlen 3D-nyomtatott arcvédő pajzsot tudnak biztosítani a kórház dolgozóinak. A járványkórház számára számára első lépésben 100 db-ot le is gyártanak még a hét folyamán.

  Saját fejlesztésű 3D-nyomtatott arcvédő pajzs prototípusa.

  Több olyan kezdeményezés van, ahol a fejlesztők a közösségi hálón szerveződve osztják meg egymással az ötleteket, modelljeiket, felgyorsítva ezzel a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Csapatunk a technológiát elérhetővé teszi a „3D nyomtatás a koronavírus ellen!” nevű Facebook-oldalon, ezzel is hozzájárulva annak mielőbbi széleskörű elterjedéséhez.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont