2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Magas színvonalú ellátás a traumatológiai osztályon

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-09-13

  A privát egészségügyi ellátásban szinte egyedülálló módon, Intézetünkben kiemelkedő szakmai színvonalú traumatológiai járó- és fekvőbeteg-ellátás igénybevételére is lehetőség van. Dr. Bokrétás Andrást, az osztály vezető ortopéd-traumatológus főorvosát az ellátás menetéről, a szakterület sajátosságairól és a traumatológiai osztály felszereltségéről kérdeztük.

  Traumatológiai ellátás

  Milyen sérülésekkel fogad betegeket a Budai Egészségközpont traumatológiai osztálya?

  A meghirdetett profil szerint és az ÁNTSZ (NNK) progresszivitási szintnek megfelelően a traumatológiai ellátás keretében friss – aznapi vagy a közelmúltban bekövetkezett – zárt végtagsérüléseket látunk el. A koponya-, mellkas- és hasi sérülések, az erőszakos bűncselekmények és közlekedési balesetek sebesültjeit nem áll módunkban fogadni – ezeket elsősorban jogi szempontok szabályozzák. A későbbiekben ez változhat, de jelenleg a fenti irányelvek szerint működünk. Egy biztos, ha bárki ide bekerül, vizsgálat nélkül nem távozik.

  Definiálná kérem, hogy mit értünk zárt végtagsérülés alatt?

  Visszájára fordítva a dolgot: minden olyan végtagsérülés zárt, ami nem nyílt, tehát az ép lágyrészekkel, bőrköpennyel bíró törések, repedések, rándulások, húzódások, zúzódások és ficamok tartoznak ide.

  traumatológia
  Dr. Bokrétás András, ortopéd-traumatológus főorvos

  Milyen szakmai háttér teszi lehetővé a friss sérültek ellátását?

  Az Intézetben nagyszerű és szerteágazó szakmai háttér van jelen folyamatosan, amibe beletartozik az intenzív osztály felkészültsége is. Ez elsősorban a betegnek nyújthat óriási biztonságérzetet, de talán nem kell nagy fantázia hozzá, hogy belássuk: a kezelőorvost is megnyugtatja a tény, hogy a pácienst biztonságban tudja. Az is egyedülálló, hogy egy épületen belül van a járóbeteg-ellátás, diagnosztika és a műtő, valamint a fekvő-betegellátás.

  Miért fontos az intenzív osztály felkészültsége?

  Ha a sérülés jellege egy nagyobb műtéti beavatkozást tesz szükségessé, és a beteg általános állapota bármilyen oknál fogva bizonytalanná válik, akkor az Intézet intenzív osztályos háttere – benne a személyi és tárgyi feltételekkel – stabilizálni képes a pácienst. Például folyamatos az aneszteziológiai szolgálat is.

  Mikor kereshetik fel a betegek az osztályt?

  Hétköznaponként reggel 8:00 és este 20:00 között, pénteken 18:00 óráig működik a traumatológiai járóbeteg-ambulancia, melynek dedikált elérhetősége a +36 1 489 5215-ös telefonszám. A beérkező betegek vizsgálata után dől el, hogy járóbetegként vagy fekvőbetegként vesszük fel az osztályra. Mindig rendelkezésre áll ügyeletes orvos, és a rendkívül jól felszerelt radiológiai osztály képalkotó diagnosztikája is folyamatos készenlétben áll.

  traumatológia

  Bármilyen műtétet el tudnak végezni a traumatológiai osztályon?

  A már említett, az ÁNTSZ (NNK) által kibocsájtott progresszivitási szint határozza meg, hogy milyen típusú sérültek ellátására vagyunk jogosultak. Mivel a Budai Egészségközpont üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot az ortopédiai szakmai háttér karnyújtásnyira van. Kevés olyan sérüléstípus van, amit ne tudnánk véglegesen ellátni, de minden esetben a fővárosi traumatológiai ellátás irányítási elve alapján kell majd eljárnunk.

  A betegek ellátása után van-e lehetőség utánkövetésre?

  A traumatológia arról is szól, hogy a beteg gyógyulási folyamatát követjük. Például egy konzervatív vagy műtéti kezelés segítségével ellátott törés esetén követni kell a törésgyógyulást és a funkcionális gyógyulást is. Vannak iránylevek, amiket be kell tartani, de ezt mindig az adott beteg adott sérüléstípusához kell igazítani a gyógyulás érdekében.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont