• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Újabb fejlesztések intézetünkben

  Magyarország piacvezető magánegészségügyi szolgáltatójaként intézetünket több szálon futó fejlesztések jellemzik, melyek garantálják több százezres páciensi körünk számára a magas színvonalú ellátást. Dr. Varga Péter Pál alapító-főigazgatót a Budai Egészségközpont dinamizmusáról, Dr. Nagy Judit orvosigazgatót a Nagy Jenő utcai rendelő bővítéséről kérdeztük.

  Nagy Jenő rendelő

  - A 20 éves Budai Egészségközpont életéhez az innováció és a folyamatos fejlesztések elválaszthatatlanul hozzátartoznak. Melyek azok a jelenleg futó fejlesztések, amelyek meghatározzák a cég középtávú jövőjét?

  Dr. Varga Péter Pál: A Nagy Jenő utcai rendelőnk külső-belső bővítése régen várt esemény volt. Remélem, betegeink megelégedésére sikerült a változásokat végrehajtani.
  Néhány terület felújításával befejeződik a Királyhágó utcai kórház meglevő épületeinek a teljeskörű renovációja, sok új funkció bevezetésével. Ezek közül a legfontosabbnak a két új műtő kialakítását látom, amelyek jelentősen növelik műtőkapacitásunkat. Biztonságosabbá tettük az intenzív ellátását, továbbá elkülönített gyermeksebészeti részleget alakítottunk ki és természetesen folyamatos az orvostechnológiai fejlesztés: számtalan új műszer, diagnosztikai és terápiás eszköz érkezik intézetünkbe.
  A legnagyobb feladat az új kórház felépítése, ami több éves előkészítés után a megvalósulási fázisba érkezett.

  - A világjárvány hatalmas próbatételt jelentett az egészségügy számára. Hogyan látja, milyen tapasztalatokat szerzett a magánegészségügyi szektor és a BEK? Lehetnek ezek a tapasztalatok a jövő építőkövei?

  Dr. Varga Péter Pál: A világjárvány vízválasztó is egyben. A magyar helyzetet érintő fő kérdés, hogy melyek azok a magánszolgáltatók, akik a járványellátásban is részt tudnak venni? Mert azok nevezhetik magukat valódi kórháznak, amelyek a járványellátás szempontjaiból is segítséget és gyógyulást tudnak kínálni pacientúrájuknak. Mint ismeretes, a BEK a kezdetektől részt vett ebben, s nem fogunk elugrani, ha a helyzet súlyosbodásával betegeinknek szükségük lehet szolgáltatásainkra.

  - Az egészségügyi szolgáltatás erősen humán alapokon nyugszik. Mit kínál a BEK munkavállalóinak, hogy erős és összetartó közösségként a gyógyítást szolgálják?

  Dr. Varga Péter Pál: Mint az elmúlt 20 évben folyamatosan, ma is biztonságot és stabil életpályát kínálunk munkatársainknak. Nem bocsájtottunk el senkit a járvány közepette történt bezárások miatt, s ezután sem engedjük, hogy munkatársaink emiatt félelemben éljenek. Biztos egzisztenciát, tisztes bérezést, megnyugtató jövőképet és maximális odafigyelést biztosítunk minden kollégának.

  Nagy Jenő rendelő recepció

  - 2021 augusztusában bővítés zajlott a Budai Egészségközpont patinás Nagy Jenő utcai rendelőegységében. Mi indokolta a munkálatokat?

  Dr. Nagy Judit: Évek óta szeretnénk belgyógyászati profillal, diagnosztikai lehetőségekkel bővülni, de az aktív betegellátás és a kiemelten keresett szűrővizsgálatok nem engedtek két hétnél hosszabb leállást. Modernizálni kellett a megvilágítástól kezdve a járvány miatti tágasabbnak, biztonságosabbnak elvárt betegvárót és a személyzeti öltözőt is. Miután a sebészeti profil a kórházba került a megnyílt sebészeti fekvőbeteg-ellátás mellé, a belgyógyászati, általános orvosi, családorvosi ellátás kap nagyobb hangsúlyt a Nagy Jenő utcában.

  - Az újrányitást követően milyen szembeötlő változásokat tapasztalnak majd pácienseik?

  Dr. Nagy Judit: Csöndes recepció, tágasabb és kényelmesebb várók, modernebb rendelők, melyeknek száma is növekedett. A miliő elegánsabb, új hűtés-fűtés rendszer került beszerelésre, bővült a parkolóhelyek száma. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően rugalmasabbak, ellenőrizhetőbbek lettek a betegellátási folyamatok. Munkatársaink alapossága, munkaszeretete, kedvessége azonban nem változott.

  - A fizikai környezet változásával párhuzamosan bevezetésre kerülnek-e új szolgáltatások a Nagy Jenő utcai rendelőben? Vannak-e olyan szakterületek, amelyek nagyobb hangsúlyt kapnak a jövőben?

  Dr. Nagy Judit: Kiemelten szeretnénk kezelni a holisztikus általános orvosi ellátást, családorvoslást és minden belgyógyászati szakmát. Hiszünk a személyes és gondoskodó megelőzésben, gyógyításban. Ebbe a jól szervezett szűrővizsgálatok során felderített elváltozások belgyógyászati és családorvosi menedzselésén túl a szakorvosi követések is beletartoznak. Továbbra is fontos jelentőséggel bír a prevenciót szolgáló oltási tanácsadás is.