2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  "A szívünkkel is lássuk a világot!"

  Létrehozás dátuma: 2022-07-28

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-08-10

  A Mozdulj! Közhasznú Egyesület egyik legfontosabb programja során az egyesületi tagok látássérült és vak emberekkel együtt kerülik meg a Balatont. A rendezvény szervezéséhez szükséges anyagi hátteret adományok biztosítják, melyhez a Budai Egészségközpont is hozzájárult.

  2011 óta működik a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, melynek célja, hogy a fogyatékkal élő embertársaink számára teremtsen egy igazi integrált közösséget és esélyt, hogy bemutathassák kiemelkedő sport- és művészeti eredményeiket. Az elmúlt 11 évben divatbemutatókat, művészeti gálákat, irodalmi esteket, képzőművészeti- és fotókiállításokat rendezett az egyesület a rendszeres adománygyűjtések mellett.

  Mozdulj! Közhasznú Egyesület

  Az egyesület egyik legfontosabb programja azonban az a tandemkerékpáros túra, ahol látássérült és vak emberek együtt kerülik meg a Balatont. Ez nemcsak a spotteljesítményről szól, hanem a túra során a résztvevők megismerik a régió természeti, kulturális és történelmi értékeit. Ezeknek a helyeknek a bemutatására utal a rendezvény mottója is, „Tandemezzünk együtt, hogy a szívünkkel is lássuk a világot!”. A csaknem egy hetes túra alatt több Balaton környéki civil szervezettel, önkormányzatok képviselőivel találkoznak a résztvevők azzal a céllal, hogy bebizonyítsák az esély megteremtése mindannyiunk számára nagyon fontos feladat, amire az egyik legjobb lehetőség a közös sportolás.

  Mozdulj! Közhasznú Egyesület

  A biciklitúra szervezésének anyagi fedezete minden évben közös összefogással, adományokból jöhet létre. A gyógyítás és a segítségnyújtás elválaszthatatlansága miatt intézetünk az erkölcsi támogatás mellett anyagilag is hozzájárult ahhoz, hogy ez az esemény idén is létrejöhessen. A túra kiválóan példázza azt, hogy az egyéni önzetlen tettek milyen nagy jelentőséggel bírhatnak. Hiszen egy ép embernek természetes dolog a biciklizés, de egy vak vagy látássérült számára a segítővel való tandembiciklizés ad esélyt arra, hogy ezt a sportélményt megtapasztalja.

  Tandemtúra

  Az idei tandemtúrát 2022. augusztus 12-17. között szervezi meg az egyesület, melyen kb. 70 fővel és 25 tandemkerékpárral vágnak neki a 220 km-nek. A kerékpározáson kívül vízi sportélményekben is részesülnek a résztvevők: sárkányhajózás, kenuzás, SUPozás, illetve közös játékokban való részvétel.

  A tavalyi jubileumi tandemkerékpáros túráról készült filmet az alábbi oldalon tekinthetik meg:
  https://www.youtube.com/watch?v=aHaZKieLQkg

  Kívánjuk a résztvevőknek, hogy érezzék jól magukat a túrán, a Mozdulj! Közhasznú Egyesületnek pedig azt, hogy rendezvényeik sikeresek legyenek és minél több rászorulónak adhassanak esélyt.

  További információt az egyesületről és a tandemtúráról az alábbi linken érhetnek el:
  https://www.facebook.com/mozduljegyesulet

  Forduljon szakembereinkhez!

  A nyolcszoros Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 380.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.