2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Relaxáljunk az egészségünkért! – interjú Dr. Herczeg Zsuzsannával az egészségtréningről

  Létrehozás dátuma: 2022-11-24

  Egészségtréning indult intézetünkben, ami a pihentető, regeneráló relaxáción keresztül segít megismerni és megérteni a testünkben zajló élettani folyamatokat, azok mentális működésünkkel kapcsolatos összefüggéseit. Dr. Herczeg Zsuzsanna belgyógyásszal beszélgettünk arról, hogy kiknek ajánlott a tréning, hogyan zajlanak az ülések és milyen eredményeket várhatunk a terápiától.

  Hogyan zajlik az egészségtréning konzultáció?

  Egy alkalom ötven percig tart, ez alatt kétszer relaxálunk két-három percig. Azért csináljuk együtt, mert így könnyebben elsajátítja a módszert a páciens. A gyakorlás alatt megtanulja a beteg, hogyan tud úgy befelé figyelni, hogy a megfelelő ellazulást elő tudja idézni. A cél, hogy ezt az állapotot a terapeuta vagy tréner nélkül is képes legyen elérni. Elakadások előfordulhatnak, ilyenkor beszélgetünk a relaxáció közben tapasztalt érzésekről, tapasztalatokról, megoldásokat keresünk a nehézségekre. A tréning során fokozatosan megtanítjuk, hogy a testi működés hogyan függ össze a mentálissal.

  Dr. Herczeg Zsuzsanna interjú

  Mit értünk pontosan relaxáció alatt?

  Ne úgy képzeljük el, mint a meditációt! Ez egy testi tréning, a saját testére figyel a páciens. A vegetatív idegrendszer funkcióira fókuszálunk, ebben segédszövegek támogatják a résztvevőket. Az élményfeldolgozás és a mentális funkciókkal való foglalkozás a relaxáción kívül történik.

  Kiknek javasolt az egészségtréning?

  Mindenki számára érdekes lehet a testi és lelki funkciókat egy sajátos szemszögből megismerni. A tréning fejleszti az önismeretet, a fókuszt, a teherbírást és a stressztűrést. Segíti az egészségmegőrzést, mivel az immun- és idegrendszer stabilizációján keresztül ellenállóbb lesz a szervezet. A betegek pedig még az egészségeseknél is többet tudnak profitálni, mivel megismerhetik mi működik a szervezetükben máshogy, mi az, ami „elállítódott”. A betegség megértésén keresztül elérhető, hogy kevesebb panaszt, visszaesést, komplikációt tapasztaljon a beteg, sőt bizonyos esetekben kevesebb gyógyszerre van szükség.

  A páciens mennyi idő után észlelhet pozitív változást?

  Már az egészségtréning első alkalma után érezheti a páciens, hogy nincs egyedül a problémájával, és kialakulhat egyfajta nyitottság arra, hogy ő is képes befolyásolni betegsége lefolyását. A drámai fordulat négy-öt hét után tapasztalható a második alapgyakorlat elsajátítása után. Ilyenkor energetikailag és egészségérzet szempontjából is nagyon jelentős többletet tapasztalnak a páciensek. Ahhoz, hogy ezt elérjük heti rendszerességgel kell a tréningre járni és naponta kell otthon gyakorolni.

  Dr. Herczeg Zsuzsanna interjú

  Hogyan éri el a kívánt hatásokat az egészségtréning?

  Mérésekkel tudjuk nyomon követni az eredményeket, amiket a tréning elején és végén mindenképpen elvégzünk, de szükség esetén a konzultáció közben is mérhetünk. A keringési rendszer rugalmasságát kisebb terhelésre bekövetkező vérnyomás és pulzusváltozás megfigyelésével ellenőrizhetjük. Emellett egy kérdőívet is kitölt a páciens, amelyből kiderül, hogyan éli meg a tüneteit. Ezeknek a módszereknek a segítségével nyomon követhetővé válik az egészségtréning hatása.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

  Várja a tavaszt egészségesen!

  Fül-orr-gégészeti, sebészeti és neurológiai vizsgálatok 20% kedvezménnyel