2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Péniszimplantátummal az önazonos szexuális életért

  Létrehozás dátuma: 2023-07-11

  Utolsó módosítás dátuma: 2023-08-24

  Merevedési zavarok esetén hatékony megoldást jelenthet valamilyen péniszimplantátum beültetése. A beavatkozást megelőzően elengedhetetlen a pontos diagnózis és a specialistával való konzultáció. Intézetünkben Dr. Póth Sándort, urológus főorvost kereshetik fel ezirányú kérdéseikkel a páciensek. Vele beszélgettünk az implantátumok indikációjáról, a megelőzési lehetőségekről, a péniszprotézisek működéséről, a kezelés rizikójáról és várható eredményeiről.

  Milyen esetekben lehet szükség péniszimplantátumra?

  Olyan pácienseknél, akiknél a gyógyszeres kezelés és a vákumpumpás megoldások sem működnek kiváló alternatívát jelenthet. Lehetővé teszi, hogy a páciensek a saját nemi szervükkel élhessenek kiteljesedett, önazonos szexuális életet, ami hozzátartozik az egészséges életmódhoz. Az ér- és/vagy idegrendszert érintő problémák vezetnek leggyakrabban merevedési zavarokhoz. Ilyen következményekkel járhat például cukorbetegség, onkológiai műtét és sugárterápiás kezelés.

  Megoldás a merevedési zavarokra

  Megelőzhetőek-e ezek az egészségügyi problémák?

  Megfelelő életmóddal hátráltatható, vagy messzire kitolható ezeknek a betegségeknek a megjelenése. Természetesen a genetikai tényezők nem elhanyagolhatóak a kardiológiai és az anyagcserebetegségekben, de sokkal fontosabbak az életviteli tényezők. Ajánlott figyelni az elfogyasztott zsírok mennyiségére és arányaira, mérsékelten fogyasztani alkoholt, kerülni a dohányzást, illetve törekedni a rendszeres mozgásra. Kicsit elcsépeltnek érezhetjük ezeket a tanácsokat, de kritikus jelentőségűek. Szűrésekre is érdemes rendszeresen járni, mivel a cukorbetegségnek és a keringési eltéréseknek is vannak tünetmentes formái. A barlangos testekben (a pénisz merevedéskor táguló üregrendszerében) található érhálózat vékonyabb és érzékenyebb, mint a szív koszorúerezete, ezért sokszor egy-egy kardiológiai problémát megelőzhet merevedési zavar. Emiatt kardiológiai kivizsgálás is javasolt számos esetben. A testi okokon túl mentálhigiénés, lelki aspektusai is lehetnek az ilyen problémáknak. A prevencióban ezért fontos szerepe van a stresszkezelésnek is. Az orvosoknak pedig holisztikus megközelítést kell alkalmazni, mivel látható, hogy nagyon összetett okok lehetnek az impotencia hátterében.

  Megoldás a merevedési zavarokra

  Hogyan működnek a péniszprotézisek?

  Speciális anyagokból készülnek ezek a beültetendő implantátumok. A barlangos testek merevedésre nem képes üregrendszerét töltik ki. A páciens kézügyességétől függően egy- és kétkomponensű félrigid valamint háromkomponensű rendszer alkalmazható. Ez utóbbi tartalmaz egy merevítő folyadékot tároló rezervoárt, illetve egy kezelőgombot, amivel szabályozottan pumpálható az implantátum. Természetesen minden komponens el van rejtve. A rezervoár a testüregben a kezelőgomb pedig a herezacskóban.

  Megoldás a merevedési zavarokra

  Milyen mellékhatásokkal, kockázatokkal számolhat a páciens?

  A beavatkozás nem rizikómentes, ezért sajnos nem is mindenkin végezhető el. Nagyon fontos a higiénia és a helyesen beállított vércukorháztartás. Nem lehet gyulladásban a szervezet, mert a behelyezett idegentest elfertőződése életveszélyes állapothoz vezethet. Ezért minden esetben körültekintően előkészített páciens műthető, ahol egyértelmű a szervi probléma. Számukra ez a műtét jelentősen javíthatja az életminőséget. 

  Mi várható a kezeléstől?

  A beültetés egy alig vagy nem látható sebzésen keresztül történik. Fontos megjegyezni, hogy a műtét miatt várható hegesedés bizonyos méretbeli csökkenéssel járhat. A beavatkozás célja a szexuális funkció visszaadása, ami magabiztos életmódot eredményez. Ez például komoly onkológiai betegségen átesett páciensek esetében a testi és lelki rehabilitációt is segíti. Újra stabilan és jól használható lesz a nemi szerv, az életminőség jelentősen javul. A különböző implantátumok gyártói legalább 10-15 év garanciát vállalnak, tehát hosszú távú eredmény várható a műtéttől.

  Intézetünkben jelenleg vizsgálati és konzultációs lehetőség érhető el Dr. Póth Sándor urológus szakmavezető főorvos rendelésének keretében.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

  Várja a tavaszt egészségesen!

  Fül-orr-gégészeti, sebészeti és neurológiai vizsgálatok 20% kedvezménnyel