2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kórházfejlesztés
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    A bőr nem felejt, óvjuk az UV-sugárzástól!

    Létrehozás dátuma: 2024. Május 17. Péntek 10:08

    Az utóbbi évtizedekben nőtt az UV-sugárzás erőssége, és kitolódott a bőrrák megjelenése a fiatalabb korosztály irányába. Igyekezzünk bőrünket egész évben óvni, a nyári időszakban mindenképp fényvédő mellett barnuljunk! – hívta fel a figyelmet a bőrvédelem fontosságára dr. Melegh Éva, egészségközpontunk bőrgyógyász szakorvosa a Jazzy Rádiónak adott interjúban.

    Az ultraibolyasugárzás, amelyet gyermekkorunktól kezdve kapunk, halmozódik bőrünkben és kárt okoz.  Ezt gyermekként, fiatalon képesek vagyunk javítani, ám a későbbiek folyamán eljön az a pont, amikor már nem – ekkor maradandó károsodás jelentkezik a bőrön. A ruha alól kilógó bőrfelületet tehát minden évszakban érdemes védeni, hisz akár télen is leéghetünk, sőt, az autóban is, mivel a jármű üvege átengedi az UVA-sugárzást – figyelmeztette a rádió hallgatóit dr. Melegh Éva bőrgyógyász szakorvos.

    Dr. Melegh Éva - Budai Egészségközpont
    Dr. Melegh Éva, bőrgyógyász szakorvos

    Ne tartsunk attól, hogy a napvédők miatt alacsony lesz a D-vitaminszintünk! Ugyanis nem a napvédő készítmények használata miatt gyakoribb a D-vitaminhiány, hanem amiatt, hogy csökkent a táplálékkal szervezetbe juttatott previtamin-mennyiség – oszlatta el a tévhiteket a szakorvos. A napsugárzás ezt a previtamint aktiválja, ám ehhez a folyamathoz 10-15 perc napon tartózkodás is elegendő. 

    Érdemes kerülni a szoláriumozást, illetve figyeljük otthon a bőrünket! Figyelmeztető jel lehet, ha megváltozik az anyajegy színe, vagy sérülékennyé válik, esetleg vérzik. Ilyen esetben keressünk fel minél hamarabb szakorvost!  Ezen felül érdemes ellátogatni évente bőrgyógyászati szűrővizsgálatra! – tanácsolja dr. Melegh Éva.

    A teljes interjút meghallgathatja a Jazzy Rádió weboldalán.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Értékeljen minket a Google-on!

    Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>