2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kórházfejlesztés
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Kiemelkedő kórházfejlesztés a generációkon átívelő gyógyításért

    Létrehozás dátuma: 2024. Július 12. Péntek 11:00

    Utolsó módosítás dátuma: 2024-07-26

    Az idén indult, több éves kórházbővítési projektünk célja, hogy az új komplexum kiszolgálja a növekvő betegigényt, magas progresszivitású ellátást biztosítson, mindemellett innovatív, szakmai műhelyként is szolgáljon az orvos közösség számára.

    Dr. Csernavölgyi István - Budai Egészségközpont
    Dr. Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont vezérigazgatója

    A főként tulajdonosi invesztícióból megvalósuló fejlesztésünk hosszú távú stratégiai elkötelezettséggel vág bele egy – közellátást is nyújtó – kórház építésébe, mely generációkon átívelően országos intézményként szolgálja majd a magyarországi gerinc és mozgásszervi gyógyellátást.

    A projekt komplex kórházi struktúrában valósul meg interdiszciplináris megközelítéssel, így sebészeti és belgyógyászati kiválósági központok is létrejönnek. Fontos és egyedülálló projektelem a sürgősségi ellátás, a hangsúlyos intenzív háttér, melyhez a leendő kórház maximális betegbiztonságot képes biztosítani. Mindemellett járó- és fekvőbeteg-ellátás, rehabilitáció is zajlik majd az új falak között. A tervek szerint folytatódik a jelenlegi tudományos, kutatói és oktatói munka is, csak egy még modernebb, még korszerűbb háttérrel.

    Az országos szinten gerinc- és mozgásszervi gyógyító munkát is végző központunkban az elmúlt években jelentős mértékben nőtt az ellátott betegek száma. Mindezzel párhuzamosan a kompetenciát, szakmaiságot jelző úgynevezett „Case Mix Index” is tekintélyes növekedést mutat: a NEAK adatai szerint a 2019-es 2,59-es átlagról 2023-ra 4,13-ra változott.

    „A növekvő népegészségügyi igény, valamint a robbanásszerűen fejlődő orvostechnológia elvárásainak való megfelelés érlelte a fejlesztés gondolatát és szándékát. A beruházás idén el is kezdődött, az átadás a tervek szerint 2027 elején valósul meg. Ezen időszak alatt természetesen biztosítani fogjuk a betegellátás folyamatosságát” – mondta dr. Csernavölgyi István vezérigazgató.

    Az infrastrukturális fejlesztés értelemszerűen maga után vonja a humán erőforrás bővítését is, illetve az intenzív digitalizációt, továbbá az eszközparkunk nagy mértékű fejlesztését. A robotika terén is jelentős lépéseket tesz intézményünk. A cél ezzel az, hogy a megfelelő, speciális technológiai képzést követően szakorvosaink még hatékonyabb gyógyítói munkát végezhessenek.

    A komplex kórházi ellátást biztosító ökoszisztémában a jelenlegi 7-ről 15-re nő a műtők, 150-ről 250-re az ágyak, 55-ről 87-re a rendelők száma, és 18 ezerről több mint 35 ezer négyzetméterre bővül a kórház területe. A komplexumot tervező szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak a fenntarthatóságra, az energiahatékonyságra is.

    „A beteg java a legfőbb törvény” – ezen Hippokratész-gondolat képezi az intézmény ars poeticáját és a fejlesztési projekt vezérfonalát. A nagyívű beruházás nemcsak infrastrukturális megújulást jelent, hanem egy példaértékű egészségügyi centrum születését is, amely egy hosszú távú stratégia mentén a valós igényekre reflektálva országos szinten képes szolgálni a közösséget.

    A fejlesztés szilárd szakmai alapokon nyugszik: a jelenleg 950 fős munkavállalói háttérrel működő, 45 szakterület lefedő intézményünk 23 év tapasztalatot tudhat maga mögött. Fennállásunk óta 500 ezer páciens egészségmegőrzéséhez, gyógyulásához járultunk hozzá. Oktatói tevékenységünk révén az elmúlt 9 évben mintegy 1800 egyetemista képzésében vettünk részt.

    A kórházfejlesztés részleteiről a projekt aloldalán tájékozódhat.