2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kórházfejlesztés
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Így optimalizálja magánegészségügyi kiadásait!

    Létrehozás dátuma: 2024. Augusztus 6. Kedd 8:40

    Utolsó módosítás dátuma: 2024-08-14

    A magyar családok egészségügyi kiadásai 2023-ban meghaladták az évi 348 000 forintot. Az emberek 35%-a rendszeresen vesz igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat, melyekre alkalmanként nagyjából 30-60 000 forint közötti összeget költenek. A kiadásokat a többség saját megtakarításokból fizeti, ami nagy anyagi terhet jelent a háztartások számára. Összegyűjtöttünk néhány módszert, amellyel optimalizálhatja, csökkentheti a magánegészségügyi költségeit.

    Magánegészségügyi kiadás

    1. Egészségpénztári tagság

    Dinamikusan nő a pénztárak vonzereje, ma már meghaladja az egymillió főt a tagok száma és a befizetések értéke is meredeken emelkedik. Mind többen fordítják megtakarításukat magánegészségügyi ellátás finanszírozására. Ez nem véletlen, hiszen az egészségpénztári befizetésekre 20% adójóváírás érvényesíthető, így egy adott évben a (magán)egészségügyi kiadásaink akár évi 150.000 forinttal is csökkenthetők! Sőt, a Budai Egészségközpontban az OTP Egészségpénztár tagjai az adójóváíráson felül (ha az EP-s fizetési módot választják) 10% állandó kedvezményben részesülnek a legtöbb járóbeteg szolgáltatásunk árából, valamint akár 20%-os időszaki akciókat is biztosítunk számukra egyes vizsgálatokra.

    2. Menedzserszűrések 

    Ügyfeleink amellett, hogy egy komplex szűrőcsomag által pár óra leforgása alatt egyetlen helyszínen egy átfogó kivizsgáláshoz jutnak, anyagilag is jól járnak, hiszen a vizsgálatok egyesével lényegesen többe kerülnének. Nem csoda, hogy évente közel 6000 páciens dönt úgy, hogy menedzserszűrés keretében ellenőrizteti nálunk egészségi állapotát! Nyugodtan kijelenthetjük: a menedzserszűrés a legkényelmesebb, legidőtakarékosabb és egyben legköltséghatékonyabb módja a teljeskörű szűrésnek.

    3. Átalánydíjas csomagok

    Elérhetőek magánszemélyek számára úgynevezett átalánydíjas csomagok is, amelyek egy éves díj ellenében biztosítanak kiemelt kedvezményt. Egészségközpontunkban ilyen konstrukció a Praktikum Partnerkapcsolati csomag, amely keretében díjmentesen vehető igénybe egész évben a belgyógyászati ellátás, továbbá 20% kedvezmény érvényesíthető többek között a szakorvosi és kontroll vizsgálatokra, receptírásra (25 szakterületeken), laborvizsgálatokra, eszközös diagnosztikára, ambuláns műtétekre. Ezen felül létezik egy Bónusz csomagopció is, amely révén jócskán lefaraghat nemcsak a saját, hanem hozzátartozói egészségügyi kiadásaiból is.

    4. Időszaki kedvezmények

    A legtöbb magánegészségügyi szolgáltató biztosít időszaki kedvezményeket is – például hónapokhoz vagy évszakokhoz kapcsolódó akciókat – amelyek igénybe vételével akár 20%-kal is csökkentheti magánegészségügyi kiadásait. Intézményünk is rendszeresen küld hírlevelet, amelyre, ha feliratkozik, elsőként értesülhet aktuális kedvezményeinkről, így garantáltan nem csúszik majd le az önt is érintő szakterület-kedvezmények szabad időpontjairól.

    5. Last minute (szűrések)

    A magánegészségügyi szolgáltatók időnként last minute lehetőségeket is biztosítanak az egészségügyi szűrővizsgálatokra. Amennyiben megfelelő az ön számára egy pár napon belüli időpont, akár 30%-kal olcsóbban is részt vehet egy adott szűrésen. Ezek igénybevételével gyorsan és költséghatékonyan juthat hozzá magas színvonalú magánegészségügyi ellátáshoz. Iratkozzon fel exkluzív hírlevelünkre, amelyen keresztül értesülhet a kedvezményes Optimum és Prémium menedzserszűrési lehetőségekről!

    6. Egészségbiztosítás

    A különböző egészségbiztosítások is jó lehetőséget teremtenek arra, hogy kímélje a pénztárcáját. Az alapellátást finanszírozó csomagok mellett akár olyan egészségbiztosítást is köthet, amely a szakorvosi vizsgálatokon túl fedezi a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok, illetve a (magán)kórházi és műtéti ellátások költségét is. A Budai Egészségközpont minden jelentős biztosítóval szerződésben áll, így amennyiben ezt a megoldást választja, a biztosítóhoz befizetett fix havi díj ellenében az egészségközpont tapasztalt specialistáinak szolgáltatásait is igénybe veheti.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A Budai Egészségközpontban öt helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Fizessen nálunk is OTP egészségkártyával!

    Takarítson meg akár 30%-ot! Tovább >>