2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Október a látás hónapja

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-05-09

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  A „Látás hónapja” a Magyar Látszerész Szövetség és az optikus szakma által 2005 óta közösen megrendezett kampány, melynek célja, hogy a tüdő- és nőgyógyászati szűrővizsgálatokhoz hasonlóan a rendszeres szemészeti szűrés is elengedhetetlen része legyen egészség kultúránknak.

  A különböző országokban készült statisztikák alapján az emberek több mint 50% ának van szüksége valamilyen látás korrekcióra és ez az arány a társadalom „elöregedésével” folyamatosan nő. 

  A hazai felmérések szerint - bár átlag minden negyedik-ötödik embernek van különböző fokú látászavarra - a magyar lakosság kb. egy tizede még sohasem volt szemészeti vizsgálaton.

  Az elmúlt évtizedekben hazánkban is megnőtt a myopia (azaz a rövidlátás) gyakorisága, s bár nem érjük el az ázsiai országok stasztikáját (ott az iskolás gyerekek mintegy két-harmada szemüveges) de nagyon fontos felhívni a figyelmet erre.

  Sokszor a „hagyományos” látásvizsgálat során derül ki például, hogy egy gyermek tanulási nehézsége, vagy egy felnőtt évek óta gyógyszerrel kezelt gyakori fejfájása mögött egyszerűen csak a szükséges dioptriás szemüveg viselésének hiánya áll.

  Ráadásul a szemészeti vizsgálat során időben felfedezhetők nem csupán a különböző – esetleg tünetek még nem is okozó – szembetegségek (pl. zöldhályog), hanem számos egyéb kór (magas vérnyomáscukorbetegség vagy akár autoimmun betegségek, stb.) tünetei is.

  A Budai Egészségközpontban felkészült szakemberek és korszerű diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre a pontos diagnózis felállításához és a megfelelő terápiás lehetőségek megállapításához.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont